Kaša od sirove heljde sa bananom i malinama





Heljdina kaša mi je definitivno jedan od omiljenih doručkova, posle ovsene kaše, naravno. :D
Mnogo je zdrava, puna proteina, neutralnog ukusa, te je možete kombinovati uz sve što volite. U sirovoj varijanti mi je omiljena, mada nećete pogrešiti i ukoliko je skuvate, pa tako napravite kašu.
Imam dosta varijanti i kombinacija za sirovu heljdinu kašu, a evo i jedne.


Potrebni sastojci: (2 porcije)

  • Šolja (240ml) heljdinog zrna
  • 120ml mleka
  • Banana (što je zrelija, to će kaša biti sladja)
  • Kašika mlevenog rogača 
  • 1/2 kašikice morske soli
  • Kašikica tahinija (zamena- puter od orašastih plodova;kikiriki, badem, lešnik..)
  • Šaka zaledjenih malina

Zrno heljde potopiti noć pre. Dobro ocediti od vode i dodati u blender sa ostalim sastojcima. Blendati sve dok se ne dobije jednolična homogena smesa.
Tečnost dodavati po potrebi u zavisnosti od toga da li želite i volite da vam je gušća kaša ili redja.



Topinzi:
  • Kašikica chia semenki
  • Rawnola (mix ovsenih pahuljica, suncokreta, kokos brašna, lana, oraha i seckanih urmi)
  • Breskva
  • Kajsija 















Коментари

Популарни постови