Kaša od sirove heljde sa bananom i malinama
Heljdina kaša mi je definitivno jedan od omiljenih doručkova, posle ovsene kaše, naravno. :D
Mnogo je zdrava, puna proteina, neutralnog ukusa, te je možete kombinovati uz sve što volite. U sirovoj varijanti mi je omiljena, mada nećete pogrešiti i ukoliko je skuvate, pa tako napravite kašu.
Imam dosta varijanti i kombinacija za sirovu heljdinu kašu, a evo i jedne.
Potrebni sastojci: (2 porcije)
- Šolja (240ml) heljdinog zrna
- 120ml mleka
- Banana (što je zrelija, to će kaša biti sladja)
- Kašika mlevenog rogača
- 1/2 kašikice morske soli
- Kašikica tahinija (zamena- puter od orašastih plodova;kikiriki, badem, lešnik..)
- Šaka zaledjenih malina
Zrno heljde potopiti noć pre. Dobro ocediti od vode i dodati u blender sa ostalim sastojcima. Blendati sve dok se ne dobije jednolična homogena smesa.
Tečnost dodavati po potrebi u zavisnosti od toga da li želite i volite da vam je gušća kaša ili redja.
Topinzi:
- Kašikica chia semenki
- Rawnola (mix ovsenih pahuljica, suncokreta, kokos brašna, lana, oraha i seckanih urmi)
- Breskva
- Kajsija
Коментари
Постави коментар