APPLE CAKE

Zamislite sada neodoljivo sočan kolač iznutra, a odozgo krckav. Bez jaja, mlečnih proizvoda i šećera. Posno, zdravo, vrlo jednostavno za pripremu, smućka se sve u jednoj posudi i izlije u kalup, a veoma ukusno i kvalitetno. Idealno kao užina i poslastica uz kafu ili čaj! Veoma neobičan kolač, malo sam se igrala sa sastojcima, ali sigurna sam da će vam se svideti.


Potrebni sastojci:

  • 2 kašike chia semenki
  • 3 kašike mlevenog lana
  • 5 kašika lanenog brašna
  • 5 kašika ovsenog brašna+1 kašika celih ovsenih pahuljica
  • 4 kašike mlevenog maka
  • 2 kašike mlevenog rogača(ili cimeta)
  • Sok od 1 narandže+kora
  • 1 veća sočnija jabuka(Ja sam stavila fudži)
  • 2 kašike meda
  • Prstohvat morske soli
  • Pola kašikice praška za pecivo
  • Šolja(2dcl) kisele vode
  • Kocka crne čokolade
  • Šaka orasa

Prvo pomešati chiu i mleveni lan i prelijte sa običnom vodom, tek toliko da se potope i ostavite sa strane da smesa nabubri.
U drugoj činiji pomešajte preostale brašnaste sastojke, pa postepeno dodajte med, oguljenu izrendanu jabuku, sok od narandže, malo izrendane kore, nabubrenu chiu i lan i polako dodavati gaziranu vodu. Smesa ne treba da bude ni previše retka, a ni previše "ukrućena" Izliti je u manji kalup za pečenje koji je obložen peci papirom, a odozgo posuti izrendanu crnu čokoladu i seckane orase. Peći na 180 stepeni 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Dobro rashladiti pre posluživanja. 

Коментари

Популарни постови