APPLE CAKE
Zamislite sada neodoljivo sočan kolač iznutra, a odozgo krckav. Bez jaja, mlečnih proizvoda i šećera. Posno, zdravo, vrlo jednostavno za pripremu, smućka se sve u jednoj posudi i izlije u kalup, a veoma ukusno i kvalitetno. Idealno kao užina i poslastica uz kafu ili čaj! Veoma neobičan kolač, malo sam se igrala sa sastojcima, ali sigurna sam da će vam se svideti.
Potrebni sastojci:
Potrebni sastojci:
- 2 kašike chia semenki
- 3 kašike mlevenog lana
- 5 kašika lanenog brašna
- 5 kašika ovsenog brašna+1 kašika celih ovsenih pahuljica
- 4 kašike mlevenog maka
- 2 kašike mlevenog rogača(ili cimeta)
- Sok od 1 narandže+kora
- 1 veća sočnija jabuka(Ja sam stavila fudži)
- 2 kašike meda
- Prstohvat morske soli
- Pola kašikice praška za pecivo
- Šolja(2dcl) kisele vode
- Kocka crne čokolade
- Šaka orasa
Prvo pomešati chiu i mleveni lan i prelijte sa običnom vodom, tek toliko da se potope i ostavite sa strane da smesa nabubri.
U drugoj činiji pomešajte preostale brašnaste sastojke, pa postepeno dodajte med, oguljenu izrendanu jabuku, sok od narandže, malo izrendane kore, nabubrenu chiu i lan i polako dodavati gaziranu vodu. Smesa ne treba da bude ni previše retka, a ni previše "ukrućena" Izliti je u manji kalup za pečenje koji je obložen peci papirom, a odozgo posuti izrendanu crnu čokoladu i seckane orase. Peći na 180 stepeni 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Dobro rashladiti pre posluživanja.



Коментари
Постави коментар