BRZO I UKUSNO
Doba je godine kada mi najviše prijaju kuvani topli obroci, koji se jedu što bi se reklo "na kašiku".
Imam za vas ideju za 2 mnogo jednostavna, brza obroka (ručak ili večera) koji se spremaju samo u jednoj šerpi. Mnogo su ukusna, zdrava i bogata hranljivim sastojcima.
Imam za vas ideju za 2 mnogo jednostavna, brza obroka (ručak ili večera) koji se spremaju samo u jednoj šerpi. Mnogo su ukusna, zdrava i bogata hranljivim sastojcima.
1.BUNDEVA RIŽOTO
Potrebni sastojci:
- Pileći file 100g
- Bundeva 200g
- Kineski kupus-10 srednjih listova
- Ljubičasti luk
- Djumbir-vrlo malo izrendati ili sitno iseckati (ukoliko imate mleveni, stavite pola kašikice)
- Riža 1/3 šolje od 2dcl
- Kašika maslinovog ulja
- Kašikica tahini sosa (opciono)
- Kašikica senfa
- Sok od pola limuna
- Začini-morska so, biber, majčina dušica, kari
- Čaša vode
Meso iseći na trakice, posoliti, pobiberiti, uvaljati u senf i ostaviti sa strane. U većoj šerpi propržiti luk sa djumbirom, majčinom dušicom i karijem. Kada se luk karamelizuje(porumeni) dodati bundevu iseckanu na kocke, iseckani kupus , meso, rižu i pržiti sve zajedno 2-3 minuta. Dodati tahini, sok od limuna, preliti vodom i zaboraviti na pola sata. Dodati peršun i semenke bundeve odozgo po želji, kao i svežu salatu.
2.PILETINA SA GRAŠKOM
Potrebni sastojci:
- Pileći file 100g
- Grašak 200g
- Veća šargarepa
- Krompir
- Manji crni luk
- 2 kašike prosa
- 1 kašika mlevenog lana
- Začini-morska so, biber, kurkuma, majčina dušica
- Kašika maslinovog ulja
- Čaša vode (2,5dcl)
Meso iseći na trakice, posoliti, pobiberiti, uvaljati u kurkumu i ostaviti sa strane. Crni luk izdinstati na ulju, dok se ne karamelizuje, pa potom dodati seckanu šargarepu, sitno iseckan krompir, meso i dinstati zajedno oko 5 minuta. Dodati grašak, kašikicu majčine dušice i preliti sa vodom. Krčkati 15-20 minuta i onda dodati proso i lan da upiju višak vode. Promešati i ostaviti desetak minuta da se proso fino skuva. I to je to. Ne može jednostavnije, a mnogo je ukusno! :)
Коментари
Постави коментар