BRZO I UKUSNO

Doba je godine kada mi najviše prijaju kuvani topli obroci, koji se jedu što bi se reklo "na kašiku".
Imam za vas ideju za 2 mnogo jednostavna, brza obroka (ručak ili večera) koji se spremaju samo u jednoj šerpi. Mnogo su ukusna, zdrava i bogata hranljivim sastojcima.

1.BUNDEVA RIŽOTO



Potrebni sastojci:
  • Pileći file 100g
  • Bundeva 200g
  • Kineski kupus-10 srednjih listova
  • Ljubičasti luk
  • Djumbir-vrlo malo izrendati ili sitno iseckati (ukoliko imate mleveni, stavite pola kašikice)
  • Riža 1/3 šolje od 2dcl
  • Kašika maslinovog ulja
  • Kašikica tahini sosa (opciono)
  • Kašikica senfa
  • Sok od pola limuna
  • Začini-morska so, biber, majčina dušica, kari
  • Čaša vode

Meso iseći na trakice, posoliti, pobiberiti, uvaljati u senf i ostaviti sa strane. U većoj šerpi propržiti luk sa djumbirom, majčinom dušicom i karijem. Kada se luk karamelizuje(porumeni) dodati bundevu iseckanu na kocke, iseckani kupus , meso, rižu i pržiti sve zajedno 2-3 minuta. Dodati tahini, sok od limuna, preliti vodom i zaboraviti na pola sata. Dodati peršun i semenke bundeve odozgo po želji, kao i svežu salatu. 

2.PILETINA SA GRAŠKOM


Potrebni sastojci:
  • Pileći file 100g 
  • Grašak 200g
  • Veća šargarepa
  • Krompir
  • Manji crni luk
  • 2 kašike prosa
  • 1 kašika mlevenog lana
  • Začini-morska so, biber, kurkuma, majčina dušica
  • Kašika maslinovog ulja
  • Čaša vode (2,5dcl)
Meso iseći na trakice, posoliti, pobiberiti, uvaljati u kurkumu i ostaviti sa strane. Crni luk izdinstati na ulju, dok se ne karamelizuje, pa potom dodati seckanu šargarepu, sitno iseckan krompir, meso i dinstati zajedno oko 5 minuta. Dodati grašak, kašikicu majčine dušice i preliti sa vodom. Krčkati 15-20 minuta i onda dodati proso i lan da upiju višak vode. Promešati i ostaviti desetak minuta da se proso fino skuva. I to je to. Ne može jednostavnije, a mnogo je ukusno! :)

Коментари

Популарни постови