KOKOS KEKSIĆI





Brzi i veoma jednostavni za pripremu. Ne sadrže mlečne proizvode i jaja, te su idealni za sve koji su na postu. Ceo stan će vam mirisati na kokos i cimet, a mene to sve nekako podseća na praznike koji su nam sve bliži.

Potrebni sastojci:
  • Šolja(2,5dcl) ovsenih pahuljica
  • Šolja kokos brašna+pola šolje za posipanje
  • Pola šolje semenki bundeve
  • 1 kašika cimeta
  • 2 kašike rogača
  • 1 kašika mlevenog lana+3 kašike vode
  • 2 kašike vanila arome
  • 2 kašike meda
  • 1 dobra kašika kikiriki putera(ili neki drugi, po izboru)
  • Pola kašikice praška za pecivo
  • 1 veća sočnija jabuka
  • Šaka suvih šljiva(ili nekog drugog suvog voća, a ukoliko ne volite izostavite)
  • Sok od pola limuna

Prvo pomešati lan sa vodom i ostaviti sa strane da nabubri.
U blenderu izblendati suve sastojke i odložiti ih u posebnu činiju. Jabuku oguliti, iseći na kockice i ubaciti u blender sa suvim šljivama i 1 kašikom vanila arome. Blendati dok smesa ne postane jednolična, a zatim je pomešati sa suvim sastojcima. Dodati ostale sastojke i mešati dok se smesa ne sjedinji.
Od dobijene lepljive smese praviti kuglice srednje veličine, uvaljati ih u kokos i redjati ih na tepsiju koja je obložena peci papirom i spljoskati ih sa dnom  čaše ili nekim predmetom koji ima ravnu površinu da budu tanji i da dobiju formu keksa.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 180 stepeni.
Ovako pripremljeni keksići mogu da stoje i do nekoliko dana, jer nemaju kvarljivih sastojaka.




Коментари

Популарни постови