KOKOS KEKSIĆI
![]() |
Brzi i veoma jednostavni za pripremu. Ne sadrže mlečne proizvode i jaja, te su idealni za sve koji su na postu. Ceo stan će vam mirisati na kokos i cimet, a mene to sve nekako podseća na praznike koji su nam sve bliži.
Potrebni sastojci:
- Šolja(2,5dcl) ovsenih pahuljica
- Šolja kokos brašna+pola šolje za posipanje
- Pola šolje semenki bundeve
- 1 kašika cimeta
- 2 kašike rogača
- 1 kašika mlevenog lana+3 kašike vode
- 2 kašike vanila arome
- 2 kašike meda
- 1 dobra kašika kikiriki putera(ili neki drugi, po izboru)
- Pola kašikice praška za pecivo
- 1 veća sočnija jabuka
- Šaka suvih šljiva(ili nekog drugog suvog voća, a ukoliko ne volite izostavite)
- Sok od pola limuna
Prvo pomešati lan sa vodom i ostaviti sa strane da nabubri.
U blenderu izblendati suve sastojke i odložiti ih u posebnu činiju. Jabuku oguliti, iseći na kockice i ubaciti u blender sa suvim šljivama i 1 kašikom vanila arome. Blendati dok smesa ne postane jednolična, a zatim je pomešati sa suvim sastojcima. Dodati ostale sastojke i mešati dok se smesa ne sjedinji.
Od dobijene lepljive smese praviti kuglice srednje veličine, uvaljati ih u kokos i redjati ih na tepsiju koja je obložena peci papirom i spljoskati ih sa dnom čaše ili nekim predmetom koji ima ravnu površinu da budu tanji i da dobiju formu keksa.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 180 stepeni.
Ovako pripremljeni keksići mogu da stoje i do nekoliko dana, jer nemaju kvarljivih sastojaka.
Коментари
Постави коментар