PRAZNIČNI KOLAČIĆI
Kolačići, torte, slatkiši... Ko im još može odoleti! Pogotovo sad kad su nam praznici sve bliži. :)
Suve šljive me vezuju za Badnje veče, Božić, porodična okupljanja. I mogu reći da su mi omiljene od svog suvog voća.
Podeliću sa vama recept koji obožavam, a verujem da ćete i vi. Sadrži minimalno sastojaka, jednostavan je, postan, brz, a mnogo je ukusan, bogat i nutritivno kvalitetan. Ne sadži šećer i gluten, ne može bolje, zar ne? :)
Preporučujem da napravite odmah u duploj meri, mogu dugo da stoje u frižideru, a i super je alternativa kad vam treba brzinska užina ili "zalogaj" pred trening. :D
Potrebni sastojci:
Suve šljive me vezuju za Badnje veče, Božić, porodična okupljanja. I mogu reći da su mi omiljene od svog suvog voća.
Podeliću sa vama recept koji obožavam, a verujem da ćete i vi. Sadrži minimalno sastojaka, jednostavan je, postan, brz, a mnogo je ukusan, bogat i nutritivno kvalitetan. Ne sadži šećer i gluten, ne može bolje, zar ne? :)
Preporučujem da napravite odmah u duploj meri, mogu dugo da stoje u frižideru, a i super je alternativa kad vam treba brzinska užina ili "zalogaj" pred trening. :D
Potrebni sastojci:
- 200gr suvih šljiva
- 100g orašastih plodova (Ja sam koristila mix lešnika i badema, možete da koristite ili jedno ili drugo, takodje bi i orasi išli super uz ovu kombinaciju)
- 20gr ovsenih pahuljica ( Oko 2 pune kašike)
- 2 kašike rogača
- 1 kašika cimeta
- 1 kašikica kokosovog ulja
- Sok od 1 veće narandže
- Prstohvat morske soli
(*Ukoliko volite baš slatko, dodajte i 1 kašiku meda, mada je i bez meda dosta slađušno.)
Orašaste plodove i ovsene pahuljice izblendati u blenderu. Kada pravim ove kolače nikad ne sameljem do kraja, tj do brašnaste teksture. Više volim kada mi budu malo krupniji, i kada mogu da osetim njihovu potpunu aromu. Odvojite otprilike 2 kašike za posipanje. Smesu stavite u činiju i dodajte rogač, cimet, so i promešajte.
Šljive, vanilu, kokosovo ulje i sok od narandže ubacite u blender i blendajte dok se sastojci ne povežu. Smesu od šljiva ubacite u brašnaste sastojke. Dobro izmešati.
Smesa treba da bude kao na fotografiji.
Od smese možete da formirate male valjke ili kuglice, kako više volite. Takodje možete da ih uvaljate u izmešane bademe i lešnike, kokos mrvice, mlevene orase... Kako god želite! :) Dobro rashladiti pre posluživanja, najbolje da odstoje preko noći u frižideru.
Коментари
Постави коментар