ŠVEDSKI HLEB

2 u 1- Grickalica i krckavi hleb. Pravim ga baš češto, može dugo da stoji, jer nema kvarljivih sastojaka. Možete ga jesti za bilo koji obrok, uz obrok, odlično se slaže sa svim namazima, i slatkim i slanim. Takodje može biti i zdrava grickalica, zgodan je za poneti.


Potrebni sastojci:

  • 70g zrna suncokreta, golice, susama i lana
  • Šolja (200ml) integralnog brašna (heljdino, ražano..)
  • Šolja speltinog brašna
  • Šolja ovsenih pahuljica
  • Šolja vode
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • Kašikica morske soli
  • Kašikica praška za pecivo


Suncokret, golicu i susam propržiti. Pomešati sve suve sastojke, dodati mokre i zamesiti testo. Testo podeliti na 3 dela, razvlačiti ga tanko izmedju peci papira. Seći nožićem na željenu veličinu i oblik. 
Ja uvek pravim veće pravougaonike, tako mi je najjednostavnije. Testo treba da izgleda kao na fotografiji ispod.



Pre pečenja

Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 11 minuta. Dobro ih ohladiti i čuvati u zatvorenoj činiji. 



Коментари

Популарни постови