ŠVEDSKI HLEB
2 u 1- Grickalica i krckavi hleb. Pravim ga baš češto, može dugo da stoji, jer nema kvarljivih sastojaka. Možete ga jesti za bilo koji obrok, uz obrok, odlično se slaže sa svim namazima, i slatkim i slanim. Takodje može biti i zdrava grickalica, zgodan je za poneti.
Potrebni sastojci:
Potrebni sastojci:
- 70g zrna suncokreta, golice, susama i lana
- Šolja (200ml) integralnog brašna (heljdino, ražano..)
- Šolja speltinog brašna
- Šolja ovsenih pahuljica
- Šolja vode
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- Kašikica morske soli
- Kašikica praška za pecivo
Suncokret, golicu i susam propržiti. Pomešati sve suve sastojke, dodati mokre i zamesiti testo. Testo podeliti na 3 dela, razvlačiti ga tanko izmedju peci papira. Seći nožićem na željenu veličinu i oblik.
Ja uvek pravim veće pravougaonike, tako mi je najjednostavnije. Testo treba da izgleda kao na fotografiji ispod.
![]() |
Pre pečenja |
Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 11 minuta. Dobro ih ohladiti i čuvati u zatvorenoj činiji.
Коментари
Постави коментар