Brauni sa malinama



Kakao, crna čokolada, malina.. Ko može odoleti ovoj kombinaciji? :)




Ne sadrži gluten, te je pogodan za osobe kojima isti smeta. A šećer nam dolazi iz prirodnih sastojaka, što nam govori da je ovaj kolač izuzetno hranljiv, bogat i zdrav. A mogu reći i zasitan. :) Savršeno ide uz popodnevnu kafu ili čaj.








Potrebni sastojci:


-200g ovsenog brašna (Samleti ovsene pahuljice)
-100g heljdinog brašna
-50g mlevenog lešnika
-30g kakaoa
-11 urmi
-2 jaja
-2 kašike vanila arome
-Sok od veće narandže+3 kašike vode
-2 kašike meda
-1 kašikica kokosovog ulja
-Šolja (2dcl) zaledjenih malina
-Pola kašikice praška za pecivo
-Prstohvat morske soli
-1/4 čaše gazirane vode (po potrebi)

Glazura:

-20g crne čokolade
-Kašikica kakaoa
-Pola kašikice kokosovog ulja
-2 kašike obične vode



Najpre uključite rernu da se zagreje na 250 stepeni.

U činiji pomešati sve brašnaste sastojke.
U blender ubaciti urme, vanilu, sok od narandže(sa vodom) i blendati dok se ne dobije jednolična homogena smesa. Ukoliko dobijete gušću smesu, postepeno dodajte vodu. Spojiti dobijeno iz blendera sa brašnastim sastojcima, dodati jaja, med, kokosovo ulje i sve dobro izmešati.
Na kraju dodati maline i gaziranu vodu tek po potrebi. Smesa treba da izgleda kao na fotografiji ispod. Malo je gušća, ali takva i mora da bude, jer će maline pustiti svoj sok i ukoliko se pretera sa tečnošću, kolač će biti prilično vodenkast.



Peći u zagrejanoj rerni, 30-35 minuta na 180 stepeni.



Za glazuru na pari istopiti navedene sastojke. Preliti po rashladjenom kolaču.



















Коментари

Популарни постови