ČOKO KAFENI TART
Slatko, jednostavno i tako ukusno. U jednom zalogaju osetićete prirodnu aromu svih zdravih i hranljivih sastojaka koje sadrži tart.
Potrebni sastojci:
Tart
15 urmi
100g orašastih plodova (ja sam koristila mix badema i lešnika, mogu ili samo lešnici ili samo bademi, kako god volite)
150g ovsenog brašna (samleti ovsene pahuljice)
3 kašike kakaoa
1 kašika mlevenog maka
Sok od 1 narandže
1/4 šolje vode (2dcl)
1 kašikica tahinija
1 kašika vanila arome
1 kašika meda
1/2 šolje kafe (ja sam stavila domaću tursku, možete koju god kafu volite- espresso, nes..)
Morska so (pola kašikice)
Glazura
30g crne čokolade
Kašikica kakaoa
Kašikica kokosovog ulja
Prstohvat soli
Pomešajte u činiji sve brašnaste sastojke.
U blenderu izblendajte urme, sok od narandže, vodu, tahini, vanilu, med i kafu.
Povezati sastojke i mešati sve dok se ne dobije jednolična i glatka smesa. Presuti u posudu za tart, dobro utisnuti rukama i staviti u zamrzivač na nekoliko sati, najbolje ostaviti preko noći.
Kada nam se tart dovoljno učvrstio, prelazimo na glazuru. Na pari istopiti čokoladu, kokosovo ulje i kakao, i preliti preko tarta.
I ostaje nam samo da uživamo u ovom savršeno-jednostavnom kolaču! :)
Коментари
Постави коментар