BRZA PITA
Najbrža i najjednostavnija pita! Onda kada želite da spremite nešto "na brzinu", ali naravno da je ukusno i zdravo, tada je ova brza pita idealno rešenje. :) Mnogo je lagana, sočna i hranljiva, ne sadrži brašno, te je super alternativa za sve one kojima isto smeta.
Potrebno je:
1 veća rendana tikvica
1 veći rendani krompir (prvo ga izblanširati, sačekati da se ohladi i izrendati)
2 jaja
1 šolja jogurta (2,5dcl)
Pola šolje kisele vode
1 kašika maslinovog ulja
Kašikica praška za pecivo
Začini-so, biber (po izboru)
7-8 kašika palente
Susam-za posipanje
Prvo izmutite jaja, i u njih dodajte rendanu tikvicu, krompir, so i biber. Sve dobro izmešajte, pa postepeno dodajte jogurt i kiselu vodu. Zatim dodajte palentu, prašak za pecivo, ulje i sve lepo sjedinjite. Masa treba da je malo redja.
Smesu sipajte u pleh koji je obložen peci papirom i pospite susam odozgo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, a zatim smanjiti na 180, 30-35 minuta.
Pre posluživanja najbolje da ostavite da se prohladi, kako bi se masa stegla i sastojci lepo stegnuli, s obzirom da nema brašna.
Savršeno se slaže uz svežu salatu, ajvar, humus..i druge slične namaze.
Potrebno je:
1 veća rendana tikvica
1 veći rendani krompir (prvo ga izblanširati, sačekati da se ohladi i izrendati)
2 jaja
1 šolja jogurta (2,5dcl)
Pola šolje kisele vode
1 kašika maslinovog ulja
Kašikica praška za pecivo
Začini-so, biber (po izboru)
7-8 kašika palente
Susam-za posipanje
Prvo izmutite jaja, i u njih dodajte rendanu tikvicu, krompir, so i biber. Sve dobro izmešajte, pa postepeno dodajte jogurt i kiselu vodu. Zatim dodajte palentu, prašak za pecivo, ulje i sve lepo sjedinjite. Masa treba da je malo redja.
Smesu sipajte u pleh koji je obložen peci papirom i pospite susam odozgo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, a zatim smanjiti na 180, 30-35 minuta.
Pre posluživanja najbolje da ostavite da se prohladi, kako bi se masa stegla i sastojci lepo stegnuli, s obzirom da nema brašna.
Savršeno se slaže uz svežu salatu, ajvar, humus..i druge slične namaze.
Коментари
Постави коментар