RAW CHOCO BROWNIE

Jedan od mojih omiljenih recepata. Verovatno ste i primetili da dosta često pravim sirove kolače i torte. Ukusniji su mi, aromatičniji, sladji, a pritom brži i dosta jednostavni za pripremu. Baš su takvi i čoko brauniji, koji oduzimaju svega 15ak minuta pripreme, a neodoljivog su ukusa. :)

Potrebni sastojci:

15-20 urmi
100g orasa
3 kašike kakaoa 
2 kašike mlevenog maka
1 kašika mlevenog lana 
2 kašike meda
1 kašika vanila arome 
1 kašikica kokosovog ulja
Morska so-pola kašikice

Glazura:

2 kašike kakaoa 
1 kašika meda
1/4 šolje vode 
1 kašikica kokosovog ulja 
Prstohvat morske soli 
30g blanširanog neslanog kikirikija 


Prvo sameljite orase do brašnaste teksture, pa dodajte ostale sastojke i blendajte dok smesa ne postane jednolična. Lepljivu smesu utisnite u manji pleh ili kalup koji je obložen peci papirom i odložite u zamrzivač.


Pomešajte sve sastojke za glazuru i otopite ih na laganoj temperaturi, a zatim prelijte preko brauni "testa". Iseći na kocke, ili po želji.
 Dobro rashladiti pre posluživanja i držati najbolje u zamrzivaču.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови