RAW CHOCO BROWNIE
Jedan od mojih omiljenih recepata. Verovatno ste i primetili da dosta često pravim sirove kolače i torte. Ukusniji su mi, aromatičniji, sladji, a pritom brži i dosta jednostavni za pripremu. Baš su takvi i čoko brauniji, koji oduzimaju svega 15ak minuta pripreme, a neodoljivog su ukusa. :)
15-20 urmi
100g orasa
3 kašike kakaoa
2 kašike mlevenog maka
1 kašika mlevenog lana
2 kašike meda
1 kašika vanila arome
1 kašikica kokosovog ulja
Morska so-pola kašikice
Potrebni sastojci:
15-20 urmi
100g orasa
3 kašike kakaoa
2 kašike mlevenog maka
1 kašika mlevenog lana
2 kašike meda
1 kašika vanila arome
1 kašikica kokosovog ulja
Morska so-pola kašikice
Glazura:
2 kašike kakaoa
1 kašika meda
1/4 šolje vode
1 kašikica kokosovog ulja
Prstohvat morske soli
1 kašika meda
1/4 šolje vode
1 kašikica kokosovog ulja
Prstohvat morske soli
30g blanširanog neslanog kikirikija
Prvo sameljite orase do brašnaste teksture, pa dodajte ostale sastojke i blendajte dok smesa ne postane jednolična. Lepljivu smesu utisnite u manji pleh ili kalup koji je obložen peci papirom i odložite u zamrzivač.
Pomešajte sve sastojke za glazuru i otopite ih na laganoj temperaturi, a zatim prelijte preko brauni "testa". Iseći na kocke, ili po želji.
Dobro rashladiti pre posluživanja i držati najbolje u zamrzivaču.
Dobro rashladiti pre posluživanja i držati najbolje u zamrzivaču.
Savršeno...
ОдговориИзбриши