Rustik činke

Palačinke.. Mogu ih jesti u bilo kojem trenutku, za bilo koji obrok. Da li su u pitanju slatke ili slane, svejedno je. :D
Rustik činke su slične klasičnim/regularnim palačinkama, samo sam neke od sastojaka zamenila sa nutritivno bogatijim, kao što je brašno i vanila aroma(umesto šećera u prahu) i baš zbog vanile su činke tako "rustične", punijeg ukusa i nisu bledunjave.



Možete ih jesti za doručak, ručak, večeru.. Puniti ih sa čime god želite, jer su neutralnog ukusa, idu uz sve. Nemojte da vas zavaraju crne tačkice po palačinkicama, nisu zagorele, nego zbog vanile dobiju finu teksturu, i nisu bledunjave.









Potrebni sastojci:

-10 ravnih kašika speltinog brašna
-5 ravnih kašika heljdinog brašna
-2 šolje (2,5dcl) mleka
-1,5 šolje kisele vode
-1 jaje
-1 kašikica vanila arome
-1 kašikica morske soli
-Kokosovo ulje za podmazivanje





U posudu pomešati brašno, so, dodati jaje, i postepeno sipati mleko konstantno mešajući. Ponoviti isto sa kiselom vodom. Mešati sve dok se ne dobije smesa kao za klasične palačinke. Vanila aromu dodajem radi punijeg i lepšeg ukusa, a i radi lepšeg izgleda. Obožavam kada mi se pojave crne tačkice po palačinkama. :D
Smesa treba da izgleda kao na fotografiji ispod.



Najbolje bi bilo da smesa odstoji 15 minuta do pola sata. Što duže "odmara", palačinke će biti lepše.


Pre pečenja tiganj dobro zagrejati, pa potom podmazati uljem. Sipati smesu u što tanjem sloju i peći na jačoj temperaturi. Ja sam pre svake palačinke tiganj podmazivala uljem. Kada se pojave mehurići i fino zapeče, okrenite spatulom i ponovite postupak.
Za ovu količinu sastojaka dobije se 12 komada.


Predlog serviranja:
PICA PALAČINKE






Fil- Niskomasni sir(ili pavlaka), rendani sir, pečenica, origano

Palačinke napunjene filom istostirati ili ih blago zapeći na teflonu kako bi se sir istopio. Jesti ih uz omiljenu salatu, i uživati u savršenom ukusu.

Коментари

Популарни постови