ZDRAVA ZABADAČA SA JABUKOM

Zabadača, jedan od kolača koji me podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju. Sa višnjama, malinama, šljivama, jabukama...koje god voće da stavite, nema greške. Modifikovala sam bakin recept i napravila zdraviju verziju zabadače sa jabukom. 



Potrebni sastojci:

150g integralnog brašna(speltino ili pšenično)
150g lanenog brašna
50g mlevenog lana
Kašikica morske soli
Kašikica praška za pecivo 
2 kašike cimeta
1,5 kašika rogača
1 jaje
1 kašika kokosovog ulja 
2,5 dcl jogurta
1,5 dcl kisele vode
2 kašike meda 
1 kašika džema (opciono, može i ne mora. Ja sam stavila moj domaći džem slana karamela)
Šaka suvog grožđa 
1 veća sočnija jabuka




Jabuku oguliti, iseći na kockice i posuti cimetom. Pomešati prvo sve suve sastojke, pa postepeno dodavati mokre lagano mešajući. Masa treba da bude malo gušća. Kada smesa postane kompaktna, kao na fotografiji ispod, dodati suvo groždje i kašiku džema i promešati.



Smesu izliti u kalup za pečenje koji je obložen peci papirom i poredjati kockice jabuke odozgo. Kolač treba da bude malo tanji.(1-2cm)
Pre pečenja

 Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 45min na 180°. Gotov kolač ostavite da se prohladi, pa ga secite po želji. 


Коментари

Популарни постови