Amerikano




Ne znam da li su mi bolje palačinke ili toping.. Hm.. Daću prednost palačinkama ovaj put, jer su toliko meke, lagane i ukusne. Slažu se sa svim, slatkim ili slanim.



Kombinacija heljdinog i ovsenog brašna mi je omiljena, i baš je često pravim. Uvek nešto dodam, nešto oduzmem, ali najčećše ih pravim ovako...




Potrebni sastojci:


  • 3 kašike ovsenog brašna
  • 2 kašike heljidnog brašna
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 1 dobra kašika niskomasnog sira (pavlaka, kefir..)
  • 1 jaje (odvojeno žumance i belance)
  • Pola kašikice sode bikarbone
  • Pola kašikice vanila arome
  • Prstohvat morske soli
  • Kokosovo ulje za podmazivanje tiganja






 Najpre dobro umutiti belanca, u čvrst sneg. U žumanca dodati sve navedene sastoje i dobro promešati tako da se svi sastojci povežu i da nema grudvica.
Žumanca dodati u "sneg" i polako sjedinjavati, lagano mešajući kako bi masa ostala što vazdušastija.

Na zagrejani tiganj staviti po malo kokosovog ulja i na srednjoj temperaturi peći palačinkice (2 kašike od mase je dovoljno za 1 palačinak) Peći dok se ne pojave mehurići, i onda ih prevrnuti i dopeći sa druge strane.



Toping: 
-Ispasirati jednu bananu i u dobijeni pire dodati kašikicu kakaoa i dobro umutiti.
-Kikiriki puter
-Maline








Коментари

Популарни постови