Amerikano
Ne znam da li su mi bolje palačinke ili toping.. Hm.. Daću prednost palačinkama ovaj put, jer su toliko meke, lagane i ukusne. Slažu se sa svim, slatkim ili slanim.
Kombinacija heljdinog i ovsenog brašna mi je omiljena, i baš je često pravim. Uvek nešto dodam, nešto oduzmem, ali najčećše ih pravim ovako...
Potrebni sastojci:
- 3 kašike ovsenog brašna
- 2 kašike heljidnog brašna
- 2 kašike mlevenog lana
- 1 dobra kašika niskomasnog sira (pavlaka, kefir..)
- 1 jaje (odvojeno žumance i belance)
- Pola kašikice sode bikarbone
- Pola kašikice vanila arome
- Prstohvat morske soli
- Kokosovo ulje za podmazivanje tiganja
Žumanca dodati u "sneg" i polako sjedinjavati, lagano mešajući kako bi masa ostala što vazdušastija.
Na zagrejani tiganj staviti po malo kokosovog ulja i na srednjoj temperaturi peći palačinkice (2 kašike od mase je dovoljno za 1 palačinak) Peći dok se ne pojave mehurići, i onda ih prevrnuti i dopeći sa druge strane.
Toping:
-Ispasirati jednu bananu i u dobijeni pire dodati kašikicu kakaoa i dobro umutiti.
-Kikiriki puter
-Maline
Коментари
Постави коментар