ČORBICA OD SOČIVA



To čarobno i bogato SOČIVO!








Puno je proteina, hranljivih sastojaka i mnogo je zdravo. Najčešće pravim čorbicu od ove mahunarke, priprema je skoro ista kao i za pasulj. Uvek napravim veću količinu kako bi imali za "dva puta", što je dosta praktično i olakšavajuće. A i veliki sam ljubitelj ručka "na kašiku" pa mi je ovo jedno od omiljenih jela.









Potrebni sastojci:



  • 250g zelenog sočiva
  • Crni luk
  • Praziluk
  • Beli luk
  • Krompir (2 manja ili 1 veći)
  • Šargarepa (3 srednje)
  • Kašika ulja
  • Začini: morska so, biber, crvena paprika
  • Peršun 
  • Voda





Sočivo oprati, dva puta otkuvati u vodi (oko 10 minuta), procediti ga i vratiti ga u šerpu. Takodje dodati u šerpu sitno seckani crni i beli luk, praziluk, peršun, šargarepu isečenu na kolutove i so i biber po ukusu. 


Dodati 2,5l vode i kuvati uz povremeno mešanje. 

Posle 40 minuta dodati sitno seckani krompir i kašikicu aleve paprike.

Kuvati jos 15ak minuta uz povremeno mešanje. I to je to. Jednostavno, a mnogo zdravo i bogato. 





Sočivo je blagog ukusa, i možete uvek da se igrate sa začinima i da ga nadogradjujete.
















Коментари

Популарни постови