EMBARGO KOLAČ






Stari, tradicionalni recept za Embargo kolač sam modifikovala, i napravila hranljiviju i zdraviju verziju istog, bez belog brašna i šećera.
Ukusom sam i više nego oduševljena, kao i izgledom.





Sočan je, mek pun arome, a odozgo krckav od lešnika koji su se savršeno uklopili u ovu kombinaciju.










Potrebni sastojci:

-2 čaše (od 2dcl) ovsenog brašna
-1 čaša speltinog brašna
-2 čaše vode
-Kašikica vanila arome
-2 kašike kakaoa
-Kašikica sode bikarbone
-Prstohvat morske soli
-Kašika kokosovog ulja
-Sočnija veća jabuka
-Veća banana
-5 urmi (po želji, može i ne mora)

Glazura:

-2 kašike kakaoa
-2 kašike meda
- 2-3 kašike vode
-Kašikica kokosovog ulja
-Pečeni lešnici





Prvo izmešati suve sastojke. Dodati vanilu, vodu i dobro izmešati.
Jabuku oguliti, izrendati, a bananu iznječiti i dodati u nju. Da bi mi kolač bio još sladji sitno sam iseckala 5 urmi i dodala u jabuku i bananu. Dobijeni "pire" dodati u smesu zajedno sa kokosovim uljem i sjedinjiti.
Masu sipati u pleh koji je obložen peci papirom i peći 25min na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Kada je prošlo 25min, rernu sam isključila, a kolač ostavila još 5min u toploj rerni.
Gotov kolač prohladiti.
Za glazuru navedene sastojke ubacite u šerpicu i na najslabijoj temperaturi ih rastopite konstantno mešajući, te prelijte preko kolača. Po želji, pospite odozgo krupno seckane pečene lešnike. 

Коментари

Популарни постови