RADOSNICA

Sirova radost...
Orasi, crna čokolada, urme, banane..  Oseti se aroma svih hranljivih i prirodnih sastojaka. Ovi kolači su mi omiljeni, jer su mnogo zasitni, ukusni, slatki, a nema šećera, jaja i mlečnih proizvoda. Zahteva svega 15 minuta pripreme, što je takodje veliki plus.


Dovoljan je samo jedan kolačić da zadovolji sve vaše želje.







Dobio je naziv radosnica, baš zbog toga što su se svi oduševili kad sam rekla da za poslasticu imamo sirov kolač. Reakcija je bila: "O hvala Bogu!" :D
Ja nekako u ovim hladnijim mesecima više volim da se družim sa rernom, ali moram ispoštovati nekad i želje. :D





Verujte mi na reč kad vam kažem da je ovo nešto najsladje, iako nema dodatog šečera. Šećer nam dolazi iz prirodnih namirnica. Da ne dužim, evo recepta pa se uverite i sami! :)

Potrebni sastojci:


  • 100g orasa
  • 100g ovsenih pahuljica
  • 3 kašike mlevenog lana
  • 2 kašike kakaoa
  • 12 urmi
  • 2 manje banane
  • 2 kašike vanila arome+5 kašika obične vode
  • 30-40g crne čokolade
  • 1 kašika neotopljenog kokosovog ulja
  • Pola kašikice morske soli





Najpre otopiti crnu čokoladu sa kokosovim uljem na pari i ostaviti sa strane da se prohladi.
Orase i ovsene pahuljice samleti do brašnaste teksture i prebaciti u posudu. Dodati lan, kakao i so. 
Urme, banane i vanilu sa vodom izblendati u blenderu, sve dok smesa ne postaje homogena i jednolična. Umešati u suve sastojke zajedno sa istopljenom čokoladom.


Smesu presuti u pleh, koji je obložen kesom sa zamrzivač, ili nekim papirom i formirati željeni oblik, Orasi iseckati na grubo, i posuti na kolač. Dobro utisnuti rukama i staviti u zamrzivač. Najbolje je da kolač odstoji preko noći, kako bi se sastojci dobro povezali. 
Po želji, posuti kakao odozgo.








Коментари

Популарни постови