ROŽADA
Kolač od samo 5 sastojaka koji me je oduševio. O brzoj i jednostavnoj pripremi i da ne pričam.
Toliko je sočan, lagan i ukusan.
U pitanju je tradicionalna Dubrovačka rožada, jedina moja izmena je ta, da sam umesto ruma stavila vanila aromu. Fanstastičnog je ukusa!

Potrebni sastojci:
Toliko je sočan, lagan i ukusan.

Potrebni sastojci:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- Kašikica vanila arome
- Kora od limuna
- Pola litre mleka
- 10 kašika šećera za karamel
Najpre uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreje.
Jaja i šećer blago umiti mikserom (ne sme da bude penasto). Dodati mleko, vanilu, koru od limuna i opet umutiti dok se sastojci ne povežu.
Na tiganju istopiti 10 kašika šećera u karamel.
U manju djuveč tepsiju sipati karamel i ravnomerno ga rasporeliti po celoj tepsiji. Ovaj korak mora da bude brz, da možete rasporediti po celom dnu. Preko karamela sipati smesu od jaja i mleka.
Manju tepsiju staviti u veću i dublju djuveč tepsiju, sipati vode niže od ruba tepsije, tako da se kolač kuva u rerni.
Smanjiti temperaturu na 150 stepeni, i 30-40 minuta peći/kuvati kolač.
Kada je kolač gotov, ostaviti ga da se prohladi i pažljivo ga prevrnuti u dublju tacnu. Služiti ga hladanog.
Коментари
Постави коментар