ROŽADA

Kolač od samo 5 sastojaka koji me je oduševio. O brzoj i jednostavnoj pripremi i da ne pričam.
Toliko je sočan, lagan i ukusan.


 U pitanju je tradicionalna Dubrovačka rožada, jedina moja izmena je ta, da sam umesto ruma stavila vanila aromu. Fanstastičnog je ukusa!
















Potrebni sastojci:


  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • Kašikica vanila arome
  • Kora od limuna
  • Pola litre mleka 
  • 10 kašika šećera za karamel


Najpre uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreje.
Jaja i šećer blago umiti mikserom (ne sme da bude penasto). Dodati mleko, vanilu, koru od limuna i opet umutiti dok se sastojci ne povežu.
Na tiganju istopiti 10 kašika šećera u karamel.

U manju djuveč tepsiju sipati karamel i ravnomerno ga rasporeliti po celoj tepsiji. Ovaj korak mora da bude brz, da možete rasporediti po celom dnu. Preko karamela sipati smesu od jaja i mleka.

Manju tepsiju staviti u veću i dublju djuveč tepsiju, sipati vode niže od ruba tepsije, tako da se kolač kuva u rerni.



Smanjiti temperaturu na 150 stepeni, i 30-40 minuta peći/kuvati kolač. 

Kada je kolač gotov, ostaviti ga da se prohladi i pažljivo ga prevrnuti u dublju tacnu. Služiti ga hladanog.






Коментари

Популарни постови