LAŽNI ČUPAVCI



Da se razumemo, ukus nije ni sličan tradicionalnim čupavcima, pa sam zato dodala "lažni". Na trenutak su me podsetili na njih, sa tako puno kokosa odozgo. :D
Ovi slatkiši su mi omiljeni i uvek ih imam u zamrzivaču. Jednostavni su, brzi za pripremu, i mogu dugo da stoje, jer nema kvarljivih sastojaka. I da.. Mnogo su slatki i zasitni. :)
Dolazi nam sve toplije vreme, pa tako su i ovi kolači pravo osveženje!



Potrebni sastojci:

Baza:

  • Šolja ovsenih pahuljica (šolja od 2,5 dcl)
  • Pola šolje badema 
  • 3 urme
  • 2 kašikice tahinija (ili putera od orašastih)
  • 2 kašikice kokosovog ulja

Drugi sloj: 
  • 15 urmi
  • Kašikica meda
  • Kašika vanila arome
  • Kašika kikiriki putera (ili drugog, po želji)
  • 2 kašikice kakaoa
  • Kašikica kokos ulja
  • Pola kašikice morske so
  • Voda (po potrebi, 4-5 kašika)

Toping:
  • Kokos mrvice (išla bi odlično i otopljena crna čokolada pomešana sa kokosovim uljem)



Sastojke za bazu ubaciti u blender i blendati dok se sastojci potpuno ne samelju i ne sjedinje. Dobijenu smesu prespite u kalup ili pleh i utisnite dobro rukama, da dobijmo formu "kore". Dobijeno odložite u zamrzivač.
Prelazimo na drugi sloj i ponavljamo isti postupak. Sastojke ubaciti u blender i blendati dok se ne dobije homogena kompaktna smesa. Vodu dodavati po potrebi. Izliti na "koru" i vratiti u zamrzivač na 10-15 minuta. Posuti kokos mrvicama (što više to je i ukus bolji :D ) 

Dobro rashladiti pre posluživanja, najbolje da kolač odstoji preko noći. I naravno držati u zamrzivaču! :)

***Umesto kokos mrvica, možete istopiti čokoladu i preliti preko kolača, samo savetujem da se čokolada prelije dan posle, tj kada se kolač dovoljno stegne.***










Коментари

Популарни постови