LAŽNI ČUPAVCI
Da se razumemo, ukus nije ni sličan tradicionalnim čupavcima, pa sam zato dodala "lažni". Na trenutak su me podsetili na njih, sa tako puno kokosa odozgo. :D
Ovi slatkiši su mi omiljeni i uvek ih imam u zamrzivaču. Jednostavni su, brzi za pripremu, i mogu dugo da stoje, jer nema kvarljivih sastojaka. I da.. Mnogo su slatki i zasitni. :)
Dolazi nam sve toplije vreme, pa tako su i ovi kolači pravo osveženje!
Potrebni sastojci:
Baza:
- Šolja ovsenih pahuljica (šolja od 2,5 dcl)
- Pola šolje badema
- 3 urme
- 2 kašikice tahinija (ili putera od orašastih)
- 2 kašikice kokosovog ulja
Drugi sloj:
- 15 urmi
- Kašikica meda
- Kašika vanila arome
- Kašika kikiriki putera (ili drugog, po želji)
- 2 kašikice kakaoa
- Kašikica kokos ulja
- Pola kašikice morske so
- Voda (po potrebi, 4-5 kašika)
Toping:
- Kokos mrvice (išla bi odlično i otopljena crna čokolada pomešana sa kokosovim uljem)
Sastojke za bazu ubaciti u blender i blendati dok se sastojci potpuno ne samelju i ne sjedinje. Dobijenu smesu prespite u kalup ili pleh i utisnite dobro rukama, da dobijmo formu "kore". Dobijeno odložite u zamrzivač.
Prelazimo na drugi sloj i ponavljamo isti postupak. Sastojke ubaciti u blender i blendati dok se ne dobije homogena kompaktna smesa. Vodu dodavati po potrebi. Izliti na "koru" i vratiti u zamrzivač na 10-15 minuta. Posuti kokos mrvicama (što više to je i ukus bolji :D )
Dobro rashladiti pre posluživanja, najbolje da kolač odstoji preko noći. I naravno držati u zamrzivaču! :)
***Umesto kokos mrvica, možete istopiti čokoladu i preliti preko kolača, samo savetujem da se čokolada prelije dan posle, tj kada se kolač dovoljno stegne.***
Коментари
Постави коментар