LIMUN KOLAČ
Radujem se proleću, tome što ću veći deo dana provoditi u prirodi, Suncu, sladoledu, jagodama, šarenom cveću, biciklu... I mogla bi ovako u nedogled.
I kako nam stiže sve toplije vreme, najviše mi prijaju osvežavajuće poslastice, kao što je sladoled i naravno, omiljeni sirovi kolači.
Ukoliko volite kombinaciju kiselkasto i slatko, verujem da će vam se ovo svideti. Osvežavajuće, sveže, a slatko i zasitno.
Potrebni sastojci:
Baza:
- 100g ovsenih pahuljica
- 100g sirovog suncokreta
- 50g semenki golice
- 1 kašika rogača (opciono)
- 2 kašike mlevenog kikirikija (blanširanog neslanog)
- 100g suvog grožđa
- 11 urmi
- Sok od 1 limuna
- 1+1/2 kašikice kokosovog ulja
- Kašika vanila arome
- Prstohvat morske soli
- 5 kašika vode (po potrebi)
Gornji sloj:
- 200g kokos brašna (mrvica)
- Kašikica kokosovog ulja
- Sok od 1 limuna
- Puna kašika meda
- 5-6 kašika vode (po potrebi)
Baza- U blender ubaciti sve suve sastojke i semenke. Izblendati do brašnaste strukture. Dodati urme ulje, vanilu, sok od limuna i izblendati. Potom ide suvo grožđe i voda po potrebi. Blendait sve dok se smesa ne sjedinji i ne postane lepljiva. Utisnuti je u kalup i odložiti u zamrzivač.
Gornji sloj-Postupak je isti. Ubaciti sastojke u blender i blendati dok se ne dobije lepljiva smesa, koju možete oblikovati rukama. Malo je rastesitija, ali kada je utisnete na bazu, biće taman kakva treba da bude.
I po želji narendati kore limuna odozgo.
Najbolje bi bilo da kolač odstoji preko noću u zamrzivaču, i samo ga izvadite 10ak minuta pre sečenja i posluženja.
I po želji narendati kore limuna odozgo.
Najbolje bi bilo da kolač odstoji preko noću u zamrzivaču, i samo ga izvadite 10ak minuta pre sečenja i posluženja.
Коментари
Постави коментар