LIMUN KOLAČ


Radujem se proleću, tome što ću veći deo dana provoditi u prirodi, Suncu, sladoledu, jagodama, šarenom cveću, biciklu... I mogla bi ovako u nedogled. 
I kako nam stiže sve toplije vreme, najviše mi prijaju osvežavajuće poslastice, kao što je sladoled i naravno, omiljeni sirovi kolači.
Ukoliko volite kombinaciju kiselkasto i slatko, verujem da će vam se ovo svideti. Osvežavajuće, sveže, a slatko i zasitno. 









Potrebni sastojci:

Baza:
  • 100g ovsenih pahuljica
  • 100g sirovog suncokreta
  • 50g semenki golice
  • 1 kašika rogača (opciono)
  • 2 kašike mlevenog kikirikija (blanširanog neslanog)
  • 100g suvog grožđa
  • 11 urmi
  • Sok od 1 limuna
  • 1+1/2 kašikice kokosovog ulja
  • Kašika vanila arome
  • Prstohvat morske soli
  • 5 kašika vode (po potrebi)

Gornji sloj:

  • 200g kokos brašna (mrvica)
  • Kašikica kokosovog ulja
  • Sok od 1 limuna
  • Puna kašika meda
  • 5-6 kašika vode (po potrebi)

Baza- U blender ubaciti sve suve sastojke i semenke. Izblendati do brašnaste strukture. Dodati urme ulje, vanilu, sok od limuna i izblendati. Potom ide suvo grožđe i voda po potrebi. Blendait sve dok se smesa ne sjedinji i ne postane lepljiva. Utisnuti je u kalup i odložiti u zamrzivač.


 Mnogo je lakše da rascepite jednu kesu za zamrzivač, i smesu stavite na nju pa krajevima tapkate po masi. Nećete ispljati (toliko) ruke, a i zgodnije je.





Gornji sloj-Postupak je isti. Ubaciti sastojke u blender i blendati dok se ne dobije lepljiva smesa, koju možete oblikovati rukama. Malo je rastesitija, ali kada je utisnete na bazu, biće taman kakva treba da bude.


I po želji narendati kore limuna odozgo.
Najbolje bi bilo da kolač odstoji preko noću u zamrzivaču, i samo ga izvadite 10ak minuta pre sečenja i posluženja.




Коментари

Популарни постови