PALAČINKE SA ŠPANAĆEM

Konačno sam uspela da sednem  i iskucam vam ovaj savršen recept za palačinke.
Subota je dan kada najviše volim da sam u prirodi i kod babe i dede na terasi, tako da sam odma posle doručka "šmugnula" napolje. A i najjavljen je divan vikend, treba maksimalno iskorisiti i ne biti u stranu! :D






Ukoliko niste ljubitelj španaća, ili vam deluje čudno "Kako to španać u palačinke?!"ni slučajno ga nemojte izostaviti, ni ne oseti se, a doprinosi palačinkama i više od divne zelene boje.
Savršen doručak kako za nas starije (:D) tako i za najmanje.






Potrebni sastojci:


  • Šolja (2,5 dcl) ovsenog brašna (samleti ovsene pahuljice)
  • 4 kašike heljdinog brašna
  • 3 jaja
  • Pola šolje mleka
  • Pola šolje kisele vode
  • Pola kašikice vanila arome
  • Pola kašikice sode bikarbone
  • 3 šake španaća
  • Banana
  • Ulje ili puter za podmazivanje tiganja

Ubaciti u blender prvo suve sastojke, jaja, i izblendati. Potom dodati mleko, vodu, bananu i opet blendati dok se sastojci ne povežu. Na kraju dodati španać i blendati dok se ne dobije gušća homogena smesa.

Na zagrejan tiganj dodati ulje ili puter, i vaditi po 3 kašike od smesa (dovoljno je za jedan palačinak) i peći sa jedne strane dok se ne pojave mehurići. Onda ih prevrnite i dopecite sa druge strane. Ova količina sastojaka je za 2 osobe koje mogu momački da pojedu. :D


Mi smo ih jeli uz kikiriki puter, kremom od banane (2 izgnječene banane+kašikica meda+kašika kakaoa) i voće.




Коментари

Популарни постови