PITA SA KROMPIROM I ŠAMPINJONIMA

Odozgo hrskavo, a iznutra bogato i sočno. Kombinacijia krompira, šampinjona, šargarepe i praziluka mi se mnogo dopada, i oseti se aroma svih sastojaka. Ukus i miris ove pite je neverovatan.
Uz dodatak sveže salate, ovo je po meni savršen ručak.




Potrebni sastojci:

  • 6 srednjih krompira
  • 500g šampinjona
  • Praziluk
  • Ljubičasti luk (ili crni)
  • Veća šargarepa
  • Kore za pitu
  • Ulje
  • Kisela voda
  • Začini: morska so, biber


Šampinjone očistiti i iseći. Pržiti ih na ulju, dodati so i biber. Kada voda ispari, preručiti ih u tanjir, a u istom tiganju propržiti sitno seckani praziluk i luk.



I šargarepu.





Kada omekšaju svi sastojci, spojiti sa šampinjonima.



U to dodati izrendane i oceđene krompire.



Sve dobro spojiti, probati da li je začinjeno dovoljno, a po ukusu dodati još bibera ili soli. 
Ja volim kada dominira biber. :)

Filovati po dve kore. Svaku koru poprskati sa malo kisele vode i ulja.





Nafilovane kore premazati uljem i sa malo kisele vode. Poredjati ih u tepsiju obloženu peci papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.





Коментари

Популарни постови