PITA SA KROMPIROM I ŠAMPINJONIMA
Odozgo hrskavo, a iznutra bogato i sočno. Kombinacijia krompira, šampinjona, šargarepe i praziluka mi se mnogo dopada, i oseti se aroma svih sastojaka. Ukus i miris ove pite je neverovatan.
Uz dodatak sveže salate, ovo je po meni savršen ručak.
Potrebni sastojci:
Uz dodatak sveže salate, ovo je po meni savršen ručak.
Potrebni sastojci:
- 6 srednjih krompira
- 500g šampinjona
- Praziluk
- Ljubičasti luk (ili crni)
- Veća šargarepa
- Kore za pitu
- Ulje
- Kisela voda
- Začini: morska so, biber
Šampinjone očistiti i iseći. Pržiti ih na ulju, dodati so i biber. Kada voda ispari, preručiti ih u tanjir, a u istom tiganju propržiti sitno seckani praziluk i luk.
I šargarepu.
Kada omekšaju svi sastojci, spojiti sa šampinjonima.
U to dodati izrendane i oceđene krompire.
Sve dobro spojiti, probati da li je začinjeno dovoljno, a po ukusu dodati još bibera ili soli.
Ja volim kada dominira biber. :)
Filovati po dve kore. Svaku koru poprskati sa malo kisele vode i ulja.
Nafilovane kore premazati uljem i sa malo kisele vode. Poredjati ih u tepsiju obloženu peci papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.
Коментари
Постави коментар