ČOKO KARAMELA

Mislim da i vrabci na grani znaju da su mi sirovi kolači omiljeni. Zasitni su, oseti se pun i bogat ukus svih hranljivih sastojaka.
Ovaj kolač jeste sirov i mora da stoji u  zamrzivaču. Ali kada ga ostavite da malo "dodje sebi" na sobnoj temperaturi pre jela, dobićete mnogo sočnu i kremastu poslasticu. I da, mnogo je sladak, a sadrži samo prirodni šećer. Idemo na recept! :)



1. BAZA
  • Šolja ovsenih pahuljica 
  • 1/2 šolje golice (semenke bundeve) -zamena: badem, lešnik, kikiriki, orasi..
  • 3 kašike kokos brašna (mrvica)
  • Kašika mlevenog lana
  • 8 urmi
  • 2 kašike vanila arome
  • Kašika meda
  • Kašika kokosovog ulja
  • 5 kašika vode (ili po potrebi)
Ovsene pahuljice i golicu ubaciti u blener i izblendati do brašnaste teksture. Potom dodati ostale sastojke i blendati dok se sastojci ne povežu. Vodu dodavati po potrebi.
 Smesu dobro utisnuti u kalup.




2. "KARAMELA"

  • 20 urmi
  • Kašika kikiriki putera (puter po želji)
  • Kašika vanila arome
  • Kašika meda
  • Kašika kokosovog ulja
  • 1/4 šolje mleka (po potrebi)
  • Kašikica morske soli
Sastojke ubaciti u blender i blendati dok se ne dobije jednolična homogena smesa. Dobijeno ravnomerno raspodeliti preko baze i odložiti u zamrzivač.





3. TOPING

  • 2 kašike kakaoa
  • Kašika kokosovog ulja
  • Puna kašika meda
  • Kašikica tahinija
  • 15 kašika mleka
Sastojke ubaciti u manju šerpicu i istopiti na najslabijoj temperaturi. Preliti preko ohladjenog kolača i vratiti u zamrzivač.





Коментари

Популарни постови