ČOKO KARAMELA
Mislim da i vrabci na grani znaju da su mi sirovi kolači omiljeni. Zasitni su, oseti se pun i bogat ukus svih hranljivih sastojaka.
Ovaj kolač jeste sirov i mora da stoji u zamrzivaču. Ali kada ga ostavite da malo "dodje sebi" na sobnoj temperaturi pre jela, dobićete mnogo sočnu i kremastu poslasticu. I da, mnogo je sladak, a sadrži samo prirodni šećer. Idemo na recept! :)
1. BAZA
Smesu dobro utisnuti u kalup.
2. "KARAMELA"
3. TOPING
Ovaj kolač jeste sirov i mora da stoji u zamrzivaču. Ali kada ga ostavite da malo "dodje sebi" na sobnoj temperaturi pre jela, dobićete mnogo sočnu i kremastu poslasticu. I da, mnogo je sladak, a sadrži samo prirodni šećer. Idemo na recept! :)
1. BAZA
- Šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje golice (semenke bundeve) -zamena: badem, lešnik, kikiriki, orasi..
- 3 kašike kokos brašna (mrvica)
- Kašika mlevenog lana
- 8 urmi
- 2 kašike vanila arome
- Kašika meda
- Kašika kokosovog ulja
- 5 kašika vode (ili po potrebi)
Smesu dobro utisnuti u kalup.
2. "KARAMELA"
- 20 urmi
- Kašika kikiriki putera (puter po želji)
- Kašika vanila arome
- Kašika meda
- Kašika kokosovog ulja
- 1/4 šolje mleka (po potrebi)
- Kašikica morske soli
3. TOPING
- 2 kašike kakaoa
- Kašika kokosovog ulja
- Puna kašika meda
- Kašikica tahinija
- 15 kašika mleka
Коментари
Постави коментар