MAFINI BEZ PEČENJA (sirovi)



1.ČIZMAFINI SA BOROVNICAMA




1) BAZA


  • Šolja ovsenih pahuljica
  • 5-6 urmi
  • Kašikica kokosovog ulja (otopljenog)
Sastojke izblendati u blenderu. Smesa treba da bude poprilično testasta. Ravnomerno je raspodeliti na 12 delova i utisnuti u kalupe za mafine.

2)FIL

  • 250g blanširanog neslanog kikirikija
  • Kašika vanila arome
  • 5 urmi
  • Manje od 1 dcl jogurta
  • Prstohvat morske soli
Kikiriki izbledati do teksture putera, pa potom dodati ostale sastojke i zajedno ih izblendati. Fil rasporediti po bazi.

3)PRELIV

  • 130g borovnica
  • Pola kašikice griza
  • Kašikica meda (Po želji -,+)
  • 3 kašike vode
U šerpicu staviti borovnice, vodu i kada prokuva dodati griz, med. Dobro promešati, sjedinjiti i kada se ohladi rasporediti preko fila.





Držati ih u zamrzivaču, najbolje preko noći. Izvaditi ih iz kalupa (sledeći dan) i onda su spremni za klopu! :) 
Količina je za 12 mafina.









2. ČOKO BANANA MAFINI







1) BAZA

  • 10 urmi
  • Puna šaka suvog groždja
  • Šolja (od 2dcl) ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolje golice (semenke bundeve)
  • 1/2 šolje kokos brašna (mrvica)
  • Kašikica kokosovog ulja
  • Kašikica vanila arome
  • 2 kašike kakaoa
  • Prstohvat morske soli
  • 4-5 kašika vode (po potrebi)
U blender ubaciti ovsene pahuljice, golicu, kokos i izblendati do teksture brašna. Dodati ostale sastojke i blendati dok se ne dobije testasta smesa. Vodu dodavati po potrebi. Smesu utisnuti u silikonski kalup za mafine. (12 mafina)

2) FIL

  • 2 manje banane
  • 3 pune šake blanširanog neslanog kikirikija
  • 3 kašike mleka (ili jogurta)
  • Kašika meda
  • Prstohvat morske soli
  • Crna čokolada-staviti po želji, ja sam stavila oko 30g
U blender ubaciti banane, mleko, med i blendati dok se ne dobije jednolična homogena smesa. Ubaciti kikiriki, izlomljenu čokoladu i još malo izblendati.
Dobijenu smesu ravnomerno rasporediti po bazi.

3)TOPING

  • Štangla crne čokolade
  • Pola kašikice kokosovog ulja
Istopiti čokoladu i ulje na najslabijoj temperaturi. Prohladiti i preliti preko fila.


Držati u zamrzivaču, najbolje preko noći, te ih onda izvaditi iz kalupa.



3. VANILA MALINA MAFINI



Kora:
  • Šolja ovsenih pahuljica
  • 1/3 šolje oraha
  • Prstohvat morske soli
  • 2 kašikice kakaoa
  • 10 urmi
U blender ubaciti ovsene pahuljice, orahe i izblendati ih do brašnaste teksture. Potom dodati kakao, so, urme i opet blendati sve dok se ne dobije jednolična i testasta smesa. Smesu ravnomerno utisnuti u kalupe za mafine. Odložiti u zamrzivač dok pripremamo fil.
  • Šolja indijskog oraha
  • 4 kašike meda (Po želji, ukoliko volite sladje, možete dodati još)
  • 2 kašikice vanila arome
  • Šolja malina
  • 75ml bademovog mleka (ili po izboru)
Indijski orah je potrebno potopiti noć pre.
U blender  ubaciti indijski orah (ocedjen od vode), med i vanilu. Izblendati. Potom dodati mleko i blendati sve dok se ne dobije jednolična i kremasta smesa.
Izvaditi mafine iz zamrzivača i na koru dodati po 1,5 kašikicu od fila. Vratiti u zamrzivač, a u ostatak fila dodati maline. Blendati opet sve dok se ne dobije jendolična i rozikasta smesa. Smesu ravnomerno rasporediti po belom filu.

Vratiti u zamrzivač i ostaviti na nekoliko sati, najbolje preko noći.

*Mera je šolja od 240ml
*Od ove količine dobije se 12 mafina

 


Коментари

Популарни постови