MAFINI BEZ PEČENJA (sirovi)
1.ČIZMAFINI SA BOROVNICAMA
1) BAZA
- Šolja ovsenih pahuljica
- 5-6 urmi
- Kašikica kokosovog ulja (otopljenog)
Sastojke izblendati u blenderu. Smesa treba da bude poprilično testasta. Ravnomerno je raspodeliti na 12 delova i utisnuti u kalupe za mafine.
2)FIL
- 250g blanširanog neslanog kikirikija
- Kašika vanila arome
- 5 urmi
- Manje od 1 dcl jogurta
- Prstohvat morske soli
Kikiriki izbledati do teksture putera, pa potom dodati ostale sastojke i zajedno ih izblendati. Fil rasporediti po bazi.
3)PRELIV
- 130g borovnica
- Pola kašikice griza
- Kašikica meda (Po želji -,+)
- 3 kašike vode
U šerpicu staviti borovnice, vodu i kada prokuva dodati griz, med. Dobro promešati, sjedinjiti i kada se ohladi rasporediti preko fila.
Držati ih u zamrzivaču, najbolje preko noći. Izvaditi ih iz kalupa (sledeći dan) i onda su spremni za klopu! :)
Količina je za 12 mafina.
2. ČOKO BANANA MAFINI
1) BAZA
- 10 urmi
- Puna šaka suvog groždja
- Šolja (od 2dcl) ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje golice (semenke bundeve)
- 1/2 šolje kokos brašna (mrvica)
- Kašikica kokosovog ulja
- Kašikica vanila arome
- 2 kašike kakaoa
- Prstohvat morske soli
- 4-5 kašika vode (po potrebi)
U blender ubaciti ovsene pahuljice, golicu, kokos i izblendati do teksture brašna. Dodati ostale sastojke i blendati dok se ne dobije testasta smesa. Vodu dodavati po potrebi. Smesu utisnuti u silikonski kalup za mafine. (12 mafina)
2) FIL
- 2 manje banane
- 3 pune šake blanširanog neslanog kikirikija
- 3 kašike mleka (ili jogurta)
- Kašika meda
- Prstohvat morske soli
- Crna čokolada-staviti po želji, ja sam stavila oko 30g
U blender ubaciti banane, mleko, med i blendati dok se ne dobije jednolična homogena smesa. Ubaciti kikiriki, izlomljenu čokoladu i još malo izblendati.
Dobijenu smesu ravnomerno rasporediti po bazi.
3)TOPING
- Štangla crne čokolade
- Pola kašikice kokosovog ulja
Istopiti čokoladu i ulje na najslabijoj temperaturi. Prohladiti i preliti preko fila.
Držati u zamrzivaču, najbolje preko noći, te ih onda izvaditi iz kalupa.
3. VANILA MALINA MAFINI
Kora:
- Šolja ovsenih pahuljica
- 1/3 šolje oraha
- Prstohvat morske soli
- 2 kašikice kakaoa
- 10 urmi
- Šolja indijskog oraha
- 4 kašike meda (Po želji, ukoliko volite sladje, možete dodati još)
- 2 kašikice vanila arome
- Šolja malina
- 75ml bademovog mleka (ili po izboru)
U blender ubaciti indijski orah (ocedjen od vode), med i vanilu. Izblendati. Potom dodati mleko i blendati sve dok se ne dobije jednolična i kremasta smesa.
Izvaditi mafine iz zamrzivača i na koru dodati po 1,5 kašikicu od fila. Vratiti u zamrzivač, a u ostatak fila dodati maline. Blendati opet sve dok se ne dobije jendolična i rozikasta smesa. Smesu ravnomerno rasporediti po belom filu.
Vratiti u zamrzivač i ostaviti na nekoliko sati, najbolje preko noći.
*Mera je šolja od 240ml
*Od ove količine dobije se 12 mafina
Коментари
Постави коментар