(N)ICE CREAM CAKE

Spojila sam sve što najviše volim..
Sočna i kremasta kora, a osvežavajući sladoled fil. Potpuno je neodoljiva i već planiram opet da je pravim, ali će ovoga puta mera biti DUPLA! :D



Sirovi kolači su mi omiljeni, oseti se prirodan i pun ukus, a osladim se i zasitim.





Potrebni sastojci (Koristila sam mali kalup za tortu)

Kora:

  • 200g ovsenih pahuljica
  • Puna šolja (od 2,5 dcl) oraha - 100-150g
  • Kašika vanila arome
  • Banana
  • 12 urmi
Urme potopiti u mlaku vodu.
Ovsene pahuljice i orahe samleti do brašnaste teksture, te dodati urme (ocedjene od vode) i vanilu. Blendati dok se sastojci ne sjedinje. Na kraju dodati bananu i izblendati sve zajedno.
Smesu presuti u pleh i ravnomerno rasporediti.


 Ukoliko vam ostane viška fila, možete ga iskoristiti tako što ćete napuniti kalupe za mafine ili tome slično.
Odložiti u zamrzivač.

Roze fil:

  • 2 zamrznute banane 
  • Puna šolja (2,5 dcl) zamrznutih malina 
  • Kašika vanila arome
  • Kašika kokosovog ulja
  • Sok od 1/3 limuna
Postupak je isti, sve sastojke ubacite u blender i blendate dok se sastojci ne sjedinje. Malo je teže kada se koristi zamrznuto voće, ali budite uporni, isplati se! :D Ukoliko je potrebno dodati malo vode.



Smesu rasporedite ravnomerno po kori, i odložite u zamrzivač.


Braon "čoko" fil:
  • 1/2 zaledjene tikvice srednje veličine (ili 1 baš mala)
  • Banana 
  • Urma
  • Kašika vanila arome
  • 1 kašike kakaoa
U blender ubaciti prvo tikvicu i bananu, te ih izblendati. Potom staviti urmu, vanilu i na kraju kakao.
Smesu izliti na roze fil.


Meni je ostalo viška čoko fila, pa sam napravila male mafine. 


Najbolje bi bilo da torta odstoji 3-4 sata u zamrzivaču (ja je uvek ostavim preko noći) i da je ostavite nekoliko minuta da se opusti pre sečenja i jela. 
Takodje je moj savet da se čuva u zamrzivaču.


Po želji je dekorisati sa svežim voćem, kokos mrvicama, mlevenim orašastim...








Ja nekad umem i da preteram sa voćkicama. :D









Коментари

Популарни постови