CARBONARA NA "HEALTHY" NAČIN






Obožavam karbonaru!
Ovo jelo najčešće pravim leti, jer mi je idealno uz svež, sočan i sezonski paradajz. :D Ali u zimskoj sezoni mi je idealna uz dodatak rukole. :) Kod mene nema jela bez povrća i salate! ;)


Ovde je ključan sos, te ću ispisati meru za 2 porcije, tačnije za oko 250g testenine.

Potrebni sastojci za sos:

  • 1 jaje
  • 1/2 pavlake ( ili 3 dobre kašike niskomasnog sira, ukoliko želite light varijantu)
  • 100g mocarela sira
  • Začini: origano, morska so, bosiljak 
Izmutiti jaje sa pavlakom, sirom, i dodati začine po ukusu.

Dalja priprema:

U tiganju propržiti pančetu, te kada je gotova, izvaditi je i u isti tiganj dodati sos. Ostaviti ga da se krčka 1-2 minuta, kako bi se jaje termički obradilo, te onda u njega umešati obarene špagete.
Servirati zajedno sa pančetom i povrćem po želji.



Testeninu naravno koristite po želji.
Moj savet je da koristite testeninu od durum brašna, jer je mnogo zdravije od običnog.
Durum brašno sadrži značajan udeo vlakana, nizak procenat masti i nema holesterola. Razlika u ceni je minimalna.










Коментари

Популарни постови