Čokoladni i vanila sladold (+ nugat)


Da li više volite čokoladni ili vanila sladoled? Ja vrlo malu prednost dajem čokoladnom. :D


Ovo je varijanta sladoleda koji sadrži sve prirodne sastojke. Dovoljno je sladak da zadovolji potrebu za slatkišim, a i što je najbitnije osvežava.


Potrebni sastojci:  (4-5 porcija)

  • 5 zamrznutih banana
  • 5 urmi
  • 4 listića sveže nane
  • 120ml bademovog mleka (po izboru)
  • Prstohvat morske soli
  • 2 kašike kakaoa (za čokoladni deo)

U blender prvo ubaciti urme, nanu, vanilu, mleko i izblendati sve dok se ne dobije jednolična i glatka smesa. Dodati banane i opet blendati, dok smesa ne postane kremasta. Dobijenu smesu podeliti na 2 jednaka dela i u jedan dan umešati kakao
Posude staviti u zamrzivač na 4-5 sati. Pre konzumiranja ostavite sladoled malo na sobnoj temperaturi.




 Dekorisati po želji, a meni su se savršeno uklopili pečeni lešnici i seckana crna čokolada.



NUGAT SLADOLED  


Potrebni sastojci:

  • 2 zamrznute banane
  • 2 šake pečenih lešnika
  • 3-4 kašike mleka 
  • Kašika vanila arome
  • 1 urma
  • 2 kašike kakaoa


Prvo samleti lešnike, pa im dodati banane. Postepeno dodavati ostale sastojke i blendati dok se ne dobije jednolična, kremasta smesa. Staviti u zamrzivač na 3-4 sata.
Po želji, odozgo staviti seckanu crnu čokoladu, kao i seckane lešnike.



Коментари

Популарни постови