Čokoladni i vanila sladold (+ nugat)
Da li više volite čokoladni ili vanila sladoled? Ja vrlo malu prednost dajem čokoladnom. :D
Ovo je varijanta sladoleda koji sadrži sve prirodne sastojke. Dovoljno je sladak da zadovolji potrebu za slatkišim, a i što je najbitnije osvežava.
Potrebni sastojci: (4-5 porcija)
- 5 zamrznutih banana
- 5 urmi
- 4 listića sveže nane
- 120ml bademovog mleka (po izboru)
- Prstohvat morske soli
- 2 kašike kakaoa (za čokoladni deo)
U blender prvo ubaciti urme, nanu, vanilu, mleko i izblendati sve dok se ne dobije jednolična i glatka smesa. Dodati banane i opet blendati, dok smesa ne postane kremasta. Dobijenu smesu podeliti na 2 jednaka dela i u jedan dan umešati kakao
Posude staviti u zamrzivač na 4-5 sati. Pre konzumiranja ostavite sladoled malo na sobnoj temperaturi.
NUGAT SLADOLED
Potrebni sastojci:
- 2 zamrznute banane
- 2 šake pečenih lešnika
- 3-4 kašike mleka
- Kašika vanila arome
- 1 urma
- 2 kašike kakaoa
Prvo samleti lešnike, pa im dodati banane. Postepeno dodavati ostale sastojke i blendati dok se ne dobije jednolična, kremasta smesa. Staviti u zamrzivač na 3-4 sata.
Po želji, odozgo staviti seckanu crnu čokoladu, kao i seckane lešnike.
Коментари
Постави коментар