Granola sa semenkama
Nema ništa lepše od domaće granole. Ukusna, hrskava, jednostavna za pripremu. A o mirisu da ne pričam.. Ceo stan miriši na nju kada je pravim.
Doručak ili poslastica.. Na vama je da odlučite. :) Uvek možete kombinovati sastojke koje najviše volite.
Potrebni sastojci:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 1/3 šolje suncokreta
- 1/3 šolje semenki bundeve
- 1/3 šolje lana
- 1/3 šolje badema
- 1/3 šolje lešnika
- 1/3 šolje kokos mrvica
- 1/3 šolje suvog grožđa
- Prstohvat morske soli
- 3 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike meda
- 2 kašike vanila arome
- Kašikica mlevenog rogača
- Kašikica cimeta
U maloj činijici pomešajte kokosovo ulje, med i vanilu sa cimetom i rogačem. To nam je "sos" :) Ostavite sa strane.
U većoj činiji izmešajte ostale sastojke (sem kokosa i suvog grožđa) Prelijte našim sosem i izmešajte. Najbolje bi bilo da to uradite prstima.
Prespite u tepsijicu i pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon 10ak minuta pečenja, promešajte granolu kako bi se ravnomerno ispekla i kako ne bi gornji sloj pregoreo.
Prohladjenu granolu lagano promešajte i sipajte u teglu. Poslužite uz mleko ili jogurt i obogatite voćem.
Savršen "quick and easy" doručak, zar ne? :)
Granola sa grčkim jogurtom, bananom, zamrznutim malinama, borovicama i cimetom |
Granola sa kokosovim mlekom, bananom, breskvom i cimetom |
Коментари
Постави коментар