Granola sa semenkama


Nema ništa lepše od domaće granole. Ukusna, hrskava, jednostavna za pripremu. A o mirisu da ne pričam..  Ceo stan miriši na nju kada je pravim.
Doručak ili poslastica.. Na vama je da odlučite. :) Uvek možete kombinovati sastojke koje najviše volite.





Potrebni sastojci:

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/3 šolje suncokreta
  • 1/3 šolje semenki bundeve
  • 1/3 šolje lana
  • 1/3 šolje badema
  • 1/3 šolje lešnika
  • 1/3 šolje kokos mrvica
  • 1/3 šolje suvog grožđa
  • Prstohvat morske soli
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike vanila arome
  • Kašikica mlevenog rogača
  • Kašikica cimeta

U maloj činijici pomešajte kokosovo ulje, med i vanilu sa cimetom i rogačem. To nam je "sos" :) Ostavite sa strane.
U većoj činiji izmešajte ostale sastojke (sem kokosa i suvog grožđa) Prelijte našim sosem i izmešajte. Najbolje bi bilo da to uradite prstima.
Prespite u tepsijicu i pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon 10ak minuta pečenja, promešajte granolu kako bi se  ravnomerno ispekla i kako ne bi gornji sloj pregoreo.




 

Prohladjenu granolu lagano promešajte i sipajte u teglu. Poslužite uz mleko ili jogurt i obogatite voćem.
Savršen "quick and easy" doručak, zar ne? :)

Granola sa grčkim jogurtom, bananom, zamrznutim malinama, borovicama i cimetom 

Granola sa kokosovim mlekom, bananom, breskvom i cimetom


Коментари

Популарни постови