KREMASTA ČOKOLADNA OVSENA KAŠA
Potrebni sastojci:
- Banana (što zrelija)
- Šolja (240ml) ovsenih pahuljica
- Kašikica mlevenog lana
- Kašika kakaoa
- Prstohvat morske soli (za intezivniji ukus)
- Kašikica tahinija (zamena- puter od orašastih plodova; kikiriki, badem, lešnik..)
- Šolja mleka
- 2 belanceta (zamena-protein u prahu)
Topinzi:
- Kašika grčkog jogurta
- Kocka seckane crne čokolade
- 5-6 seckanih lešnika
- Borovnice
Upaliti ringlu i staviti na najslabiju temperaturu. U šerpici ispasirati bananu, te dodati ovsene pahuljice, lan, kakao, so i tahini. Izmešati, sipati mleko i pojačati temperaturu ringle. Kada krene da vri, sipati belanca i mešati sve dok se kaša ne zgusne i belanca termički ne obrade.
Odozgo staviti kašiku grčkog jogurta, seckanu crnu čokoladu, pečene lešnike i borovnice.
Коментари
Постави коментар