KREMASTA ČOKOLADNA OVSENA KAŠA





Potrebni sastojci:

  • Banana (što zrelija)
  • Šolja (240ml) ovsenih pahuljica
  • Kašikica mlevenog lana
  • Kašika kakaoa
  • Prstohvat morske soli (za intezivniji ukus)
  • Kašikica tahinija (zamena- puter od orašastih plodova; kikiriki, badem, lešnik..)
  • Šolja mleka
  • 2 belanceta (zamena-protein u prahu)

Topinzi:
  • Kašika grčkog jogurta
  • Kocka seckane crne čokolade 
  • 5-6 seckanih lešnika
  • Borovnice

Upaliti ringlu i staviti na najslabiju temperaturu. U šerpici ispasirati bananu, te dodati ovsene pahuljice, lan, kakao, so i tahini. Izmešati, sipati mleko i pojačati temperaturu ringle. Kada krene da vri, sipati belanca i mešati sve dok se kaša ne zgusne i belanca termički ne obrade.
Odozgo staviti kašiku grčkog jogurta, seckanu crnu čokoladu, pečene lešnike i borovnice.

Коментари

Популарни постови