Ovas/Chia kaša sa domaćim mlekom od indijskog oraha



Tokom toplih letnjih dana najviše mi prijaju hladne kaše za doručak. Najčešće ih potopim noć pre, a ujutru imam pravo osveženje.
Ovaj doručak mi je pun pogodak, jer mleko od indijskoh oraha doprinese da kaša bude mnogo sočna i kremasta. A priprema je i više nego jednostavna. :)


Potrebni sastojci za mleko: (1 porcija)

  • 1/4 šolje indijskog oraha
  • Šolja vode
  • 1 urma (zasladjivač po želji)
  • Kašikica vanila arome

Potopiti indijski orah i ostaviti ga da odstoji 5-6 sati. Nakon toga, ocediti ga od vode i dodati u blender zajedno sa ostalim sastojcima. Blendati sve dok se ne dobije jednolična smesa. 
Najbolje bi bilo da orah potopite ujutru, a uveče ga izblendate i potopite sa žitaricama.

Potrebni sastojci za kašu:
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 kašikice mlevenih chia semenki
  • Kašikica mlevenog rogača
Potopiti žitarice, dobro izmešati, te odložiti u frižider. Ujutru kašu obogatiti omiljenim topinzima. Moj izbor je banana (pola sam umešala u kašu, a pola stavila odozgo), maline, breskva, golica, kikiriki puter i malo kokos mrvica.




Коментари

Популарни постови