PILETINA SA AROMATIČNIM PLAVIM PATLIDZANOM I PRILOZIMA


Definitivno jedan od omiljenih letnjih ručkova. Eeh, kad bi leto trajalo zauvek! :D


* Količinu sastojaka prilagodite vašim potrebama.

Potrebni sastojci:

  • Pileći file
  • Plavi patlidzan
  • Krompir
  • Maslinovo ulje
  • Začini: Morska so, biber, kurkuma
  • Beli luk
  • Peršun
  • Kukuruz šećerac
  • Feta sir
  • Paradajz
  • Ljuta papričica
  • Kockica putera

Priprema:
Patlidzan iseći na kriške, te ga usoliti i najbolje bi bilo da odstoji tako pola sata, kako ne bi bio gorak.
Izgrilovati ga na maslinovom ulju. Zatim izvaditi i u istom tiganju ispeći meso.
Meso prethodno začini sa kurkukom, posoliti i pouljiti sa maslinovim uljem.
Taman za to vreme staviti iseckani krompir da se obari, te 7-10 minuta pred kraj, dodati kukuruz šećerac. Odliti vodu, dodati kockicu putera i seckani peršun.


Servirati na tanjir i na kriške patlidzana dodati sitno seckani beli luk, peršun i preliti sa još malo maslinovog ulja.

Uz salatu od svežeg paradajza. ljute papričice i feta sira, po meni idealan ručak koji se sprema za svega 30ak minuta.















Коментари

Популарни постови