PILETINA SA AROMATIČNIM PLAVIM PATLIDZANOM I PRILOZIMA
Definitivno jedan od omiljenih letnjih ručkova. Eeh, kad bi leto trajalo zauvek! :D
* Količinu sastojaka prilagodite vašim potrebama.
Potrebni sastojci:
- Pileći file
- Plavi patlidzan
- Krompir
- Maslinovo ulje
- Začini: Morska so, biber, kurkuma
- Beli luk
- Peršun
- Kukuruz šećerac
- Feta sir
- Paradajz
- Ljuta papričica
- Kockica putera
Priprema:
Patlidzan iseći na kriške, te ga usoliti i najbolje bi bilo da odstoji tako pola sata, kako ne bi bio gorak.
Izgrilovati ga na maslinovom ulju. Zatim izvaditi i u istom tiganju ispeći meso.
Meso prethodno začini sa kurkukom, posoliti i pouljiti sa maslinovim uljem.
Taman za to vreme staviti iseckani krompir da se obari, te 7-10 minuta pred kraj, dodati kukuruz šećerac. Odliti vodu, dodati kockicu putera i seckani peršun.
Uz salatu od svežeg paradajza. ljute papričice i feta sira, po meni idealan ručak koji se sprema za svega 30ak minuta.
Коментари
Постави коментар