Špagete sa piletinom, cherry paradajzom i blitvom u kremastom tahini sosu



Šta vam prvo padne kada pomislite na brzinski ručak, ili večeru?
Kod mene je to često neka pasta,špagete, tj bilo koja testenina na 1001 način. Imam sjajnu ideju za vas. Ovaj obrok  se sprema brzo, lako i jednostavno, a ujedno je i preukusno i što je najbitnije zdravo.
Paradajz, kao i razne letnje zeleniše treba iskoristiti maksimalno. :)








Potrebni sastojci: (1 porcija)


  • Oko 100g špageta
  • 10-15 komada cherry paradajza
  • Šaka blitve
  • 100-150g pileći file
  • Crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Morska so i biber
Tahini sos:
  • Kašika tahinija
  • Sok od pola limuna
  • Prstohvat morske soli
  • 1/4 kašikice aleve paprike
  • 2-3 kašike vode 

Skuvati špagete prema uputstvu, a belo meso iseći na kockice, posoliti, pobiberiti, ispeći, te ga odložiti sa strane.

U dubljem teflonu, na maslinovom ulju, propržiti seckani crni luk.  Dodati cherry, posoliti, blago pobiberiti i pustiti da se krčkaju dok luk poptuno ne omekne.




Blitvu iseći na krupno i dodati paradajzu. Kada blago i blitva omekša, dodati sitno seckani beli luk.
Ostaviti da se dinsta na tihoj vatri dok blitva potpuno "ne uvene."


Dodati kockice piletine, tahini sos i na kraju umešati špagete.
Servirati sa svežim bosiljkom, mladim sirom ili po želji.  





Ukoliko želite laganiju večeru, možete napraviti i bez mesa, nema greške! :)


**Za tahini sos, navedene sastojke dobro izmešati.
 Recept za tahini namaz možete pronaći ovde https://healthylifeana.blogspot.com/2019/01/tahini-kocke.html

Коментари

Популарни постови