TIKVICE SA LEBLEBIJAMA I ŠARGAREPOM (+ krckave leblebije iz rerne)
Tikvice na 1001 način.
Ovog puta u kombinaciji sa leblebijama, šargarepom i puno susama!
Potrebni sastojci:
- 1+1/2 šolje leblebija
- Šargarepa
- Srednja tikvica
- 1 jaje
- 3 kašike palente ili kukuruznog griza
- Kašika mlevenog lana
- 3 pune kašike susama
- Začini: Morska so, biber, kurkuma
- Kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- Svež peršun (3-4 listića)
Leblebije potopiti noć pre, a potom ih izblendati u blenderu (Narednog dana, nije ih potrebno kuvati)
Šargarepu i tikvicu izrendati i ocediti od vode. Iseckati peršun, kao i beli luk.
Spojiti sve sastojke, te ih kašikom vaditi i redjati na tepsiju koju ste obložili peci papirom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta na 180 stepeni.
KRCKAVE ZAČINJENE LEBLEBIJE IZ RERNE
Potrebni sastojci:
- Šolja kuvanih leblebija
- Kašikica aleve paprike
- 1/3 kašikice chili paprićice
- 1/4 kašikice morske soli
- Kašika maslinovog ulja
Pečene leblebije su idealne kao zdrava grickalica, prilog salati ili jelu...






Коментари
Постави коментар