TIKVICE SA LEBLEBIJAMA I ŠARGAREPOM (+ krckave leblebije iz rerne)


Tikvice na 1001 način.
Ovog puta u kombinaciji sa leblebijama, šargarepom i puno susama!


 

Doručak, ručak ili ipak večera. Meni su se ove pogačice savršeno uklopile uz kiselo mleko i puno svežeg povrća.




Potrebni sastojci:

  • 1+1/2 šolje leblebija
  • Šargarepa
  • Srednja tikvica
  • 1 jaje
  • 3 kašike palente ili kukuruznog griza
  • Kašika mlevenog lana
  • 3 pune kašike susama
  • Začini: Morska so, biber, kurkuma
  • Kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • Svež peršun (3-4 listića)

Leblebije potopiti noć pre, a potom ih izblendati u blenderu (Narednog dana, nije ih potrebno kuvati)
Šargarepu i tikvicu izrendati i ocediti od vode. Iseckati peršun, kao i beli luk.
Spojiti sve sastojke, te ih kašikom vaditi i redjati na tepsiju koju ste obložili peci papirom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta na 180 stepeni.




KRCKAVE ZAČINJENE LEBLEBIJE IZ RERNE


Potrebni sastojci:

  • Šolja kuvanih leblebija
  • Kašikica aleve paprike
  • 1/3 kašikice chili paprićice
  • 1/4 kašikice morske soli
  • Kašika maslinovog ulja
Leblebije ravnomerno poredjati na pleh, koji je obložen peci papirom. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta.

Pečene leblebije su idealne kao zdrava grickalica, prilog salati ili jelu...


Коментари

Популарни постови