Aromatični plavi patlidžan sa leblebijama, sirom i tahinijem
Na samom početku ću samo reći.. Ovo jelo sam spremala 2 dana zaredom. Eto koliko nam se dopalo! :D
Vrlo jednostavna i brza priprema. Dok se patlidžani peku, pripremite i iseckate ostale sastojke i to je to! Još jedna quick and easy večera, ili ručak. :)
Potrebni sastojci:
Patlidžane oprati, te ih iseći na pola. Dobro ih usoliti i ostaviti sa strane.
Sad pravimo marinadu.
U činijici pomešati maslinovo ulje, sitno seckani beli luk, sok od limuna i začine. Četkicom ravnomerno premazati patlidžane, te ih staviti na tepsiju koja je obložena peci papirom.
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni.
Nakon toga na patlidžane poredjati seckani paradajz (ja sam kombinovala i na jednu polovinu stavila kriške paradajza, na 2 seckani, a jednu sam ostavila bez istog) i leblebije. Vratiti u rernu i peći još 15-20 minuta.
Prohladjene patlidžane premazati sa sirom, tahinijem i odozgo staviti seckani sveži peršun i po želji crvene paprike.
Prijatno!
Potrebni sastojci:
- 2 veća plava patlidžana
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- Sok od 1/4 limuna
- Začini: Kašikica origana, 1/2 kašikice bosiljka, 1/2 kašikice crvene paprike, 1/2 kašikice morske soli
- Šolja kuvanih leblebija
- 4 pune kašike sitnog sira (Za svaku polovinu jedna puna kašika; Ja sam koristila Urdu sveži sir od surutke koji mi je mnogo dopao u ovoj kombinaciji, takodje bi se odlično uklopio koziji ili feta sir)
- 4 kašike tahinija (Za svaku polovinu jedna kašika)
- Veći paradajz
- Svež peršun
Patlidžane oprati, te ih iseći na pola. Dobro ih usoliti i ostaviti sa strane.
Sad pravimo marinadu.
U činijici pomešati maslinovo ulje, sitno seckani beli luk, sok od limuna i začine. Četkicom ravnomerno premazati patlidžane, te ih staviti na tepsiju koja je obložena peci papirom.
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni.
Nakon toga na patlidžane poredjati seckani paradajz (ja sam kombinovala i na jednu polovinu stavila kriške paradajza, na 2 seckani, a jednu sam ostavila bez istog) i leblebije. Vratiti u rernu i peći još 15-20 minuta.
Prohladjene patlidžane premazati sa sirom, tahinijem i odozgo staviti seckani sveži peršun i po želji crvene paprike.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар