KARAMELIZOVANI MAFINI SA JABUKAMA I BANANAMA (+ "Healthy" karamel preliv)








Potrebni sastojci:
  • Šolja speltinog brašna
  • 1/2 šolje ovsenog brašna
  • 1/2 šolje nerafinisanog šećera (smedji, kokosov...)
  • 2 kašikice praška za pecivo
  • 1/2 kašikice cimeta
  • Prstohvat morske soli
  • 3 prezrele banane 
  • 3 manje slatke jabuke
  • 2 jaja
  • 2 kašike otopljenog kokosovog ulja
  • 3 kašike jogurta 
Banane dobro iznječiti, te im dodati jaja, ulje i jogurt.
U posebnoj, većoj ćiniji sjedinjiti sve suve sastojke, te im postepeno dodavati mokre, lagano mešajući. Dve jabuke oguliti i iseckati na što sitnije kockice i dodati u smesu.
Smesa treba da bude gušća i "lepljiva".
Uzimati po 2, 3 kašike od smese i izliti u kalupe za mafine. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 35-45 minuta na 180 stepeni.
Količina sastojaka je za 12 mafina, a mera je šolja od 240ml.


"Healthy" karamel preliv:
  • 1/3 šolje indijskog oraha
  • 15 urmi
  • Kašikica vanila arome
  • Prstohvat morske soli
  • Sok od jedne veće narandže 
Indijski orah potopiti i ostaviti ga da prenoći. Nakon toga ga ocediti od vode i ubaciti u blender sa ostalim sastojcima i blendati sve dok se ne dobije jednolična i gusta smesa.



Коментари

Популарни постови