OVSENI KOLAČ SA ŠLJIVAMA
Kolač koji miriši na početak jeseni. :)
Za doručak, uz šolju mleka, jogurta ili kakaoa, ili pak kao dezert. Preporučujem vam da ga probate uz homemade kakao namaz koji se pravi za svega 5 minuta. :)
Potrebni sastojci:
Pomešati prvo sve suve sastojke, te postepeno dodavati mokre, lagano mešajući. Smesu izliti u manji pleh koji je obložen peci papirom. Šljive iseći na kriške, te ih poredjati odozgo. Posuti malo šećera po vrhu, kako bi se šljive blago karamelizovale.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 30-35 minuta na 180 stepeni.
Kakao preliv:
Urme očistiti od koštica, te ih preliti ključalom vodom. Ostaviti ih tako 5 minuta, Nakon toga, viljuškom ih pasirati sve dok se ne dobije "pire". Dodati vanilu i umešati kakao i so.
Za doručak, uz šolju mleka, jogurta ili kakaoa, ili pak kao dezert. Preporučujem vam da ga probate uz homemade kakao namaz koji se pravi za svega 5 minuta. :)
Potrebni sastojci:
- 2 šolje ovsenog brašna (šolja od 240ml)
- 2 kašikice cimeta
- 3 kašike nerafinisanog šećera (šećerna trska, kokosov...)
- Kašikica praška za pecivo
- 3 kašike pirinčanog griza (Griz po želji)
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- Kašika kokosovog ulja
- 2 kašike vanila arome
- Prstohvat morske soli
- 7-8 većih šljiva
Pomešati prvo sve suve sastojke, te postepeno dodavati mokre, lagano mešajući. Smesu izliti u manji pleh koji je obložen peci papirom. Šljive iseći na kriške, te ih poredjati odozgo. Posuti malo šećera po vrhu, kako bi se šljive blago karamelizovale.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 30-35 minuta na 180 stepeni.
Kakao preliv:
- Šolja urmi
- 100ml ključale vode
- Kašika vanila arome
- 2 kašike kakaoa
- Prstohvat morske soli (za intezivniji ukus)
Urme očistiti od koštica, te ih preliti ključalom vodom. Ostaviti ih tako 5 minuta, Nakon toga, viljuškom ih pasirati sve dok se ne dobije "pire". Dodati vanilu i umešati kakao i so.
Коментари
Постави коментар