"RAW" NUGAT KOCKE






Potrebni sastojci:
  1 sloj:
  • Šolja (240ml) pečenih lešnika
  • 1/3 šolje badema
  • 13 urmi
  • Prstohvat morske soli (za intezivniji ukus)
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/3 kašikice cimeta
 2 sloj (Toping):
  • 2 srednje banane
  • Puna kašika meda (ili javorovog sirupa)
  • 3 kašike kakaoa
  • Prstohvat morske soli 


Za prvi sloj, ubacite prvo lešnike i bademe u blender i izblendajte do brašnaste teksture. Potom dodajte ostale sastojke i opet blendajte sve dok ne dobijete testastu smesu. Dobijeno utisnite u pleh koji je obložen papirom za pečenje i odložite u zamrzivač na 3-4 sata.
Za drugi sloj, tj toping, dobro izgnječite banane i umešajte ostale sastojke. Odložite u frižider na pola sata do sat vremena, kako bi se smesa malo stegla.
Toping ravnomerno rasporedite po "kori" i ostavite još malo u zamrzivaču kako bi se i gornji sloj potpuno stegao. Po želji odozgo posuti seckane pečene lešnike i zamrznute maline. (Odlično bi se uklopile i zamrznute višnje! :) )

Коментари

Популарни постови