"RAW" NUGAT KOCKE
Potrebni sastojci:
1 sloj:
- Šolja (240ml) pečenih lešnika
- 1/3 šolje badema
- 13 urmi
- Prstohvat morske soli (za intezivniji ukus)
- 2 kašike kakaoa
- 1/3 kašikice cimeta
- 2 srednje banane
- Puna kašika meda (ili javorovog sirupa)
- 3 kašike kakaoa
- Prstohvat morske soli
Za prvi sloj, ubacite prvo lešnike i bademe u blender i izblendajte do brašnaste teksture. Potom dodajte ostale sastojke i opet blendajte sve dok ne dobijete testastu smesu. Dobijeno utisnite u pleh koji je obložen papirom za pečenje i odložite u zamrzivač na 3-4 sata.
Za drugi sloj, tj toping, dobro izgnječite banane i umešajte ostale sastojke. Odložite u frižider na pola sata do sat vremena, kako bi se smesa malo stegla.
Toping ravnomerno rasporedite po "kori" i ostavite još malo u zamrzivaču kako bi se i gornji sloj potpuno stegao. Po želji odozgo posuti seckane pečene lešnike i zamrznute maline. (Odlično bi se uklopile i zamrznute višnje! :) )
Коментари
Постави коментар