SLANA OVSENA KAŠA SA ŠAMPINJONIMA I AROMATIČNIM LEBLEBIJAMA
Potrebni sastojci: (Mera je šolja od 240ml)
- Šolja ovsenih pahuljica (rolled oats)
- Šolja seckanih šampinjona
- Kašika maslinovog ulja (+kašikica za leblebije)
- Manji čen belog luka
- 1/3 šolje kuvanih leblebija
- 1/4 šolje kukuruz šećerca
- Začini za kašu: 1/2 kašikice morske soli, 1/2 kašikice bibera, kašikica origana, 1/3 kašikice bosiljka, 1/3 kašikice karija
- Začini za leblebije: 1/2 kašikice crvene paprike, 1/3 kašikice karija
- 2 koluta ljute papričice (Ukoliko ne volite ljutkasto, izostavite)
- Kašikica pečenog susama
- Kocka mladog sira
- 2 šolje vode
- Kašika kokosovog mleka (Mleko po želji, ja volim da stavim kokosovo jer baš da baš finu kremastu teksturu. Mleko možete i da izostavite. )
- Par listova svežeg peršuna
Leblebije staviti na suv teflon, te ih peći na jačoj temperaturi 15ak minuta. Nakon toga dodati maslinovo ulje, crvenu papriku i kari. Peći još 10ak minuta, sve dok leblebije ne postanu krckave.
U dublji tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja, te dodajte šampinjone. Posolite ih, dodajte ostale začine i kuvajte sve dok ne postanu tamno smedji. (10-15 minuta) Dodajte sitno seckani beli luk,papričicu i kuvajte sve dok beli luk ne počne blago da menja boju. (oko 30 sekundi) Dodajte kukuruz šećerac, ovsene pahuljice, dobro izmešajte i ostavite 1-2 minuta na laganoj temperaturi kako bi se pahuljice fino sjedinile sa začinima.
Lagano dodavati vodu, konstantno mešajući i na kraju dodati mleko. Poklopiti i kuvati na srenjoj temperaturi sve dok pahuljice ne upiju vodu. Kada se skuva, u kašu umešati sitno seckani peršun.
Kašu odozgo obogatiti sa aromatičnim krckavim leblebijama, mladim sirom, pečenim susamom i još malo seckanog peršuna.
A posle, za dezet, grozdje! :D
Коментари
Постави коментар