SLANA OVSENA KAŠA SA ŠAMPINJONIMA I AROMATIČNIM LEBLEBIJAMA








Potrebni sastojci: (Mera je šolja od 240ml)
  • Šolja ovsenih pahuljica (rolled oats)
  • Šolja seckanih šampinjona
  • Kašika maslinovog ulja (+kašikica za leblebije)
  • Manji čen belog luka
  • 1/3 šolje kuvanih leblebija
  • 1/4 šolje kukuruz šećerca
  • Začini za kašu: 1/2 kašikice morske soli, 1/2 kašikice bibera, kašikica origana, 1/3 kašikice bosiljka, 1/3 kašikice karija
  • Začini za leblebije: 1/2 kašikice crvene paprike, 1/3 kašikice karija
  • 2 koluta ljute papričice (Ukoliko ne volite ljutkasto, izostavite)
  • Kašikica pečenog susama
  • Kocka mladog sira
  • 2 šolje vode
  • Kašika kokosovog mleka (Mleko po želji, ja volim da stavim kokosovo jer baš da baš finu kremastu teksturu. Mleko možete i da izostavite. )
  • Par listova svežeg peršuna

Leblebije staviti na suv teflon, te ih peći na jačoj temperaturi 15ak minuta. Nakon toga dodati maslinovo ulje, crvenu papriku i kari. Peći još 10ak minuta, sve dok leblebije ne postanu krckave.


U dublji tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja, te dodajte šampinjone. Posolite ih, dodajte ostale začine i kuvajte sve dok ne postanu tamno smedji. (10-15 minuta) Dodajte sitno seckani beli luk,papričicu i kuvajte sve dok beli luk ne počne blago da menja boju. (oko 30 sekundi) Dodajte kukuruz šećerac, ovsene pahuljice, dobro izmešajte i ostavite 1-2 minuta na laganoj temperaturi kako bi se pahuljice fino sjedinile sa začinima.
Lagano dodavati vodu, konstantno mešajući i na kraju dodati mleko. Poklopiti i kuvati na srenjoj temperaturi sve dok pahuljice ne upiju vodu. Kada se skuva, u kašu umešati sitno seckani peršun.

Kašu odozgo obogatiti sa aromatičnim krckavim leblebijama, mladim sirom, pečenim susamom i još malo seckanog peršuna.

A posle, za dezet, grozdje! :D


Коментари

Популарни постови