Aromatični pileći bataci sa šampinjonima, brokolijem i barenim krompirom







Predlog za ručak! Raznovrsno, izbalansirano, šareno..  Ručak koji se sprema za svega pola sata, dok se krompir bari, spremite povrće, meso i to je to! :D

Potrebni sastojci: (Jedna veća ili dve manje porcije)

  • Pileći batak (2 komada; iskošteni)
  • 2-3 krompira
  • Par listova svežeg peršuna (za krompir)
  • Manji brokoli
  • Oko 300g šampinjona
  • Kašika maslinovog ulja
  • Začini za šampinjone: 1/kašikice morske soli, 1/4 kašikice bibera, kašikica origana, 1/2 kašikice bosiljka, 1/2 kašikice majčine dušice
  • Kašikica susama
  • Čen belog luka
  • 1/4 kašikice čili papričice

Marinada za batake:
  • Kašika maslinovog ulja
  • Kašikica senfa
  • Kašikica meda
  • 1/2 kašikice morske soli
  • Kašikica karija
  • Sok od 1/4 limuna
**Meso staviti u marinadu noć pre, ili bar pola sata pre pečenja**

Krompir oguliti, iseći na kockice i staviti da se bari u blago posoljenoj vodi.
Kašiku maslinovog ulja sipati u dublji teflon, te u njega dodati seckane šampinjone. Posoliti ih, pobiberiti i dodati ostale začine. Kuvajte ih na srednjoj temperaturi dok ne postanu tamno smedji (10-15 minuta) Dodati listove brokolija i kuvati oko 5 minuta, kako bi se brokoli dovoljno termički obradio. Posuti susamom. 
Dodati sitno seckani beli luk i kuvati sve dok luk blago ne promeni boju.
Odložiti u posudicu, a u isti teflon dodati meso, koje je prethodno odstojalo u marinadi. Posuti sa čili papričicom. Kada se meso ispeče. smanjiti temperatutu tingle, te dodati povrće kako bi se ukusi fino sjedinjili. 
Poslužiti sa barenim krompirom. Po želji ga začiniti sa seckanim peršunom, biberom..




Prijatno! :)

Коментари

Популарни постови