Bogati uštipci od tikvice



Potrebni sastojci:

  • Manji ljubičasti luk
  • 1/4 šolje seckane slaninice
  • Srednja tikvica
  • 3 kašike žutog kukuruznog brašna
  • 2 jaja
  • Začini: Morska so, biber
Dodaci:
  • Paradajz
  • Krastavac
  • Feta sir sa susamom
  • Tahini preliv (1 puna kašikica tahinija+sok od 1/3 manjeg limuna+2-3 kašikice vode)
  • Semenke bundeve
  • Suncokret
  • Seckani peršun

Luk iseći na sitne kockice i dodati na suv teflon zajedno sa slaninicom.



Peći na srednjoj temperaturi, sve dok se luk ne karamelizuje, Nije potrebno stavljati dodatnu masnoću, jer će je pustiti slaninica. 
Tikvicu izrendati i dobro je ocediti od vode.
Umutiti jaja, dodati im ocedjenu i izrendanu tikvicu, brašno i so i biber po ukusu. 
Dobro promešati, te dodati karamelizovani luk sa slaninicom. 


Peći na istom tiganju na umerenoj temperaturi, 3-4 minuta sa obe strane. Ja volim kada je rešije. :)



Servirati na tanjir sa povrćem, fetom i tahini topingom.
Prijatno!


Коментари

Популарни постови