Bogati uštipci od tikvice
Potrebni sastojci:
- Manji ljubičasti luk
- 1/4 šolje seckane slaninice
- Srednja tikvica
- 3 kašike žutog kukuruznog brašna
- 2 jaja
- Začini: Morska so, biber
Dodaci:
- Paradajz
- Krastavac
- Feta sir sa susamom
- Tahini preliv (1 puna kašikica tahinija+sok od 1/3 manjeg limuna+2-3 kašikice vode)
- Semenke bundeve
- Suncokret
- Seckani peršun
Luk iseći na sitne kockice i dodati na suv teflon zajedno sa slaninicom.
Peći na srednjoj temperaturi, sve dok se luk ne karamelizuje, Nije potrebno stavljati dodatnu masnoću, jer će je pustiti slaninica.
Tikvicu izrendati i dobro je ocediti od vode.
Umutiti jaja, dodati im ocedjenu i izrendanu tikvicu, brašno i so i biber po ukusu.
Dobro promešati, te dodati karamelizovani luk sa slaninicom.
Peći na istom tiganju na umerenoj temperaturi, 3-4 minuta sa obe strane. Ja volim kada je rešije. :)
Servirati na tanjir sa povrćem, fetom i tahini topingom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар