CRVENO SOČIVO NA NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN
Crveno sočivo, ili ti, proteinska bomba! :)
Vrlo jednostavno se priprema, a takodje i mnogo brže od svih ostalih mahunarki. Dolazi nam hladnije vreme, te su kaše, variva ili čorbice od sočiva savršene za baš takve dane!
Potrebni sastojci: (4 porcije)
- 350g crvenog sočiva
- Glavica ljubičastog luka
- Čen belog luka
- Praziluk
- 2 veće šargarepe
- Veći paradajz (Zamena: Pelat ili 150ml soka od paradajza)
- Začini: Morska so, biber. crvena paprika, chili papričica
Sočivo potopiti i ostaviti ga da prenoći.
Ukoliko pravite sa svežim paradajzom najbolje bi bilo da ga kratko blanširate u kipućoj vodu, te mu ogulite ljusku i iseckate na sitne kockice.
Ljubičasti, beli luk i praziluk sitno iseckati, a šargarepe iseći na kolutove.
U šerpu staviti sočivo (ocedjeno od vode, ali vodu sačuvajte!) i seckano povrće. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Naliti vodu u kojoj je sočivo prenoćilo, tek toliko da potopi sve sastojke, otprilike oko 0,5l. Krčkati oko 45 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj dodati 1/2 kašikice crvene paprike i malo chilija.Po potrebi dodavati tečnost. ali pazite da ne preterate da se ne bi sočivo pretvorilo u čorbu! :D
I to je to.
U ovom receptu, po meni je dodavanje ulja nepotrebno. Volim da prelijem gotovo jelo i salatu sa malo maslinovog ulja u kombinaciji sa limunovim sokom. :)
Коментари
Постави коментар