Karamel ovsena kaša sa karfiolom
Odmah na početku da kažem, karfiol se u ovoj kaši ne oseti! :D Doprinosi tome da kaša bude kremasta, ukusnija.. Začini su ti koji totalno zamaskiraju ukus karfiola. Da se razumemo, ja volim ukus karfiola, ali ne i za doručak. :D
P.s. Ukoliko budete pravili nekome, nipošto ne govorite na početku da je glavni sastojak ove kaše karfiol! ;)
Ovo je takodje odličan način da unesete više povrča tokom dana.
Potrebni sastojci:
P.s. Ukoliko budete pravili nekome, nipošto ne govorite na početku da je glavni sastojak ove kaše karfiol! ;)
Ovo je takodje odličan način da unesete više povrča tokom dana.
Potrebni sastojci:
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 4 veća cveta karfiola
- 4 seckane urme
- Kašikica cimeta
- Kašikica vanila arome
- Kašikice meda
- 1/2 kašikice rogača
- 1+1/2 šolje mleka
- Kašikica chia semenki
Topinzi:
- Kivi
- Kolutovi banane
- Kašikica putera od pečenog lešnika
- Sušene brusnice
- Semenke bundeve
- Suncokret
- Cimet
Prvo pripremamo "rižu" od karfiola. Cvetove karfiola ubaciti u blender i par puta izbledati. Ne treba da bude previše usitnjeno. Odložiti u činijicu i dobro ocediti od vode.
Upaliti ringli, staviti na najslabiju temperaturu i dodati seckane urme. Ostaviti ih par minuta kako bi krenule da se karamelizuju.
Dodati ovsene pahuljice, karfiol, cimet, rogač i izmešati. Sipati mleko, vanilu i staviti na srednju temperaturu. Kuvati 10-15 minuta povremeno mešajući. Na kraju dodati chiu i med. Ukoliko je potrebno kašu još zasladite.
Presuti u činijicu i obogatiti sa topinzima! :)
Коментари
Постави коментар