Karamel ovsena kaša sa karfiolom

Odmah na početku da kažem, karfiol se u ovoj kaši ne oseti! :D Doprinosi tome da kaša bude kremasta, ukusnija.. Začini su ti koji totalno zamaskiraju ukus karfiola. Da se razumemo, ja volim ukus karfiola, ali ne i za doručak. :D

P.s. Ukoliko budete pravili nekome, nipošto ne govorite na početku da je glavni sastojak ove kaše karfiol! ;)


Ovo je takodje odličan način da unesete više povrča tokom dana.

Potrebni sastojci:

  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 4 veća cveta karfiola
  • 4 seckane urme
  • Kašikica cimeta
  • Kašikica vanila arome
  • Kašikice meda
  • 1/2 kašikice rogača
  • 1+1/2 šolje mleka
  • Kašikica chia semenki
Topinzi:
  • Kivi
  • Kolutovi banane
  • Kašikica putera od pečenog lešnika
  • Sušene brusnice
  • Semenke bundeve
  • Suncokret
  • Cimet


Prvo pripremamo "rižu" od karfiola. Cvetove karfiola ubaciti u blender i par puta izbledati. Ne treba da bude previše usitnjeno. Odložiti u činijicu i dobro ocediti od vode.
Upaliti ringli, staviti na najslabiju temperaturu i dodati seckane urme. Ostaviti ih par minuta kako bi krenule da se karamelizuju.
Dodati ovsene pahuljice, karfiol, cimet, rogač i izmešati. Sipati mleko, vanilu i staviti na srednju temperaturu. Kuvati 10-15 minuta povremeno mešajući. Na kraju dodati chiu i med. Ukoliko je potrebno kašu još zasladite.
Presuti u činijicu i obogatiti sa topinzima! :)




Коментари

Популарни постови