Ovseni krambl sa jabukama

Jabuke, cimet, med, orasi.. Moja idealna i omiljena jesenja kombinacija! 
A i imam toliko domaćih slatkih jabuka, koje najviše volim u ovsenim kašama i kolačima. :)
Tako da, spremite se za pregršt recepata sa jabukama! :D

Ono što je odlično kod ovog kolača, jeste da možete da ga jedete za doručak, uz toplu šolju čaja, kafe, mleka.. A i kao dezert!  



Pravi se od samo nekoliko sastojaka, koje verujem da svi imate kod kuće.. Možete i da ga napravite dan pre, te da sutradan imate već gotov doručak! :)





Potrebni sastojci:

  • Šolja+1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 šolje ovsenog brašna
  • Kašikica cimeta
  • 1/2 kašikice mlevenog rogača
  • 1/4 kašikice morske soli
  • 1/2 kašikice sode bikarbone
  • 2 kašike meda
  • Kašikica vanila arome
  • Veća zrela banana 
  • 1 belance
  • 2 srednje slatke jabuke

U većoj činiji izmešati šolju ovsenih pahuljica, ovseno brašno, cimet, rogač, so i sodu bikarbonu.  Bananu dobro ispasirati ili izblendati u blenderu, te je dodati zajedno sa medom, vanilom i belancetom. Mešati sve dok se sastojci potpuno ne sjedine.
Više od 1/2 smese ravnomerno rasprediti (najbolje rukama) po dnu manjeg pleha koji je obložen peci papirom. Ja sam ivice pleha malo podmazala sa kokosovim uljem, kako bi bila sigurna da  mi se neće zalepiti sa strane.
Jabuke iseći na kocke, te ih staviti na "koru". 
1/2 šolje ovsenih pahuljica dodati u činiju sa ostatkom smese, izmešati, te ravnomerno rasporediti po vrhu. 
Po želji posuti cimetom ili nerafinisanim šećerom. :)
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta na 180 stepeni. 



Topinge uz koje smo mi jeli ovaj "krambl" su: grčki jogurt, med, orasi, kikiriki puter i jooš cimeta!



Коментари

Популарни постови