Čoko granola sa lešnikom i brusnicama
Ovog puta sam je napravila u čokoladnoj varijanti i mogu vam reći da mi je za sada favorit. :D Ukoliko ste i vi (kao i ja) ljubitelj čokoladnih ukusa, verujem da će vam se i ova verzija granole dopasti.
Potrebni sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje heljde (celo zrno)
- 1/4 šolje lešnika
- 1/4 šolje seckane crne čokolade
- 1/2 šolje semenki bundeve
- 3 kašike kakaoa
- 1/2 šolje sušene brusnice
- 1/4 kašikice morske soli
- 1/4 šolje kokos mrvica (brašna)
- 2 kašike meda
- Kašika vanila arome
- 2 kašike kokosovog ulja
U posudici pomešati med, vanilu i otopljeno kokosovo ulje. Ostaviti sa strane.
U većoj činiji pomešati sve sastojke (sem kokos mrvica), te preliti mešavinom meda, vanile i kokosovog ulja. Mešati sve dok se smesa potpuno ne sjedini i ne postane lepljiva.
Dobijeno presuti na tepsiju koja je obložena peci papirom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 10ak minuta na 180 stepeni. Obavezno nadgledajte, kako granola ne bi izgorela.
Posle 10 minuta je izvaditi, promešati, te je vratiti opet u rernu na 5-10 minuta. U prohladjenu granolu umešati kokos.
A evo i moje omiljene 3 varijante..
1. Granola sa grčkim jogurtom i svežim voćem
2. Granola sa toplim mlekom i svežim voćem (obavezno staviti toplo mleko, jer će se čokolada istopiti i na kraju ćete dobiti čokoladno mleko sa semenkama :)
3.Granola kao toping za smoothie
Коментари
Постави коментар