Ćureće ćuftice i umak od grčkog jogurta

Koliko često se ćureće mesto nalazi na vašem meniju? Kod mene iskreno, i ne baš često. Najradije se opredelim za piletinu ili svinjsko meso. Ali kada se malo zasitim, i poželim nešto drugačije, napravim ove ćureće ćufitce. 

 




Potrebni sastojci:
  • 500g ćurećeg filea
  • 2 jajeta
  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • Kašika mlevenog lana
  • Kašikica morske soli
  • Biber, kurkuma, crvena paprika, chili papričica (Začine staviti po ukusu, možete da kombinujete koje god začine volite)
Postupak je i više nego jednostavan. Ubacite navedene sastojke u blender i izblendajte sve dok se smesa ne poveže i ne postane glatka. Rukama vadite smesu i formirajte ćuftice željene veličine.  Po želji uvaljajte ćuftice u susam. Ćuftice redjajte u pleh koji je obložen peci papirom.
Ćufte možete da podmažete sa uljem, ukoliko želite i volite. Ja više volim da gotovo jelo i salatu prelijem maslinovim uljem. :)



Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta na 180 stepeni. Posle 15 minuta ih preokrenite, kako bi se ravnomerno zapekle.

Umak od grčkog jogurta:
  • 3 pune kašike grčkog jogurta
  • Manji čen belog luka
  • Sok od 1/3 limuna
  • So, biber po ukusu
  • Nekoliko listova sveže mirodjije (sitno seckane)
Sve sastojke izmešajte, a beli luk narendajte i dodajte u sos.

I to je to. Servirajte sa ćufticama i svežom salatom. I uživajte! :)

Коментари

Популарни постови