Lešnik štanglice

 Kora u kojoj dominira ukus pečenog lešnika, zasladjeni kremasti fil od kikiriki putera, pa prošarana istopljena crna čokolada odozgo...  Ne bih ja ovde puno da dužim, idemo odma na recept! :D




Potrebni sastojci:
1. "Kora"
  • Šolja pečenog lešnika
  • Šolja kokos brašna (mrvica)
  • Prstohvat morske soli
  • 3 kašike kakaoa
  • 30 urmi (Prethodno potopljene u mlaku vodu na 10-15 minuta)
  • Kašikica vanila arome
  • 10 kašika vode od urmi (+,-; vodu dodavati samo ukoliko je potrebno)
2. "Fil"
  • 1/2 šolje kikiriki putea
  • 2 kašike meda 
3. Preliv
  • 3 štangle crne čokolade
  • 1/2 kašikice neotopljenog kokosovog ulja (ili jedna kašikica ukoliko je otopljenog)

U blender ubaciti lešnike, kokos, kakao ,so i izblendati do brašnaste teksture. Potom dodati urme (ocedjene od vode) i vanila aromu. Blendati sve dok se sastojci potpuno ne sjedine i smesa ne postane lepljiva. Vodu dodavati po potrebi.
Dobijenu smesu utisnuti u kalup koji je najbolje da obložite kesom za zamrzivač (ja sam koristila srednji pleh za hleb) i staviti u zamrzivač/frižider dok pripremamo "fil". Kikiriki puter pomešati sa medom i preliti preko "kore".
Najbolje bi bilo da kolač odstoji preko noći u frizu.


Crnu čokoladu istopiti sa kokosovim uljem i preliti preko kolača.


Kolač je sam po sebi malo jači, tako da su 3 štangle crne čokolade sasvim dovoljne. Kad vam kaže veliki sladokusac.... :D



Коментари

Популарни постови