Čorba sa ječmom
Jednom nedeljno volim da spremim jelo "na kašiku". Napravim veću količinu, pa ga imamo za, što bi se reklo, dvaput. :)
Kada pročitate sastojke za Čorbu sa ječmom, sigurno ćete pomisliti da je malo jača.. Ali totalno suprotno, ova čorbica je toliko lagana, ukusna, puna arome povrća.. Ječam ima ukus kao tarana, tj kao sitna testenina, ma totalna fantazija od ukusa! :)
Potrebni sastojci:
- 500g svinjskog buta bez kosti
- 1/2 šolje ječma
- 3 srednje šargarepe
- Paštrnak
- Glavica crnog luka
- Čen belog luka
- 200ml soka od paradajza
- 250g prokelja
- 800ml vode
- Začini: Morska so, biber
- Kašika ulja
Ječam potopiti u vodu i ostaviti sa strane.
U većoj šerpi, na masnoći izdinstati crni luk.
Kada omekša dodati meso koje ste prethodno isekli na male kockice. (pogledaj fotografiju ispod)
Posoliti, pobiberiti i kada pusti vodu, dodati šargerepu i paštrnak. (Takodje iseckano na sitnije kockice)
Potom, dodati ječam (ocedjen od vode) i beli luk.
Naliti vodu i sok od paradajza. Kuvati u otklopljenom sudu oko 1h i povremeno promešati.
20 minuta pred kraj dodati prokelje,
Prijatno! :)
Коментари
Постави коментар