Obrok salata sa svinjskim fileom i krompirićima
Preukusna obrok salata koju često pravim za ručak. Lagana je, ali bogata! :D Brzo se sprema i odlična je varijanta kao obrok za poneti. Umesto svinjetine možete naravno da koristite koje god drugo meso! :)
Potrebni sastojci:
- Svinjski file (100-200g)
- Veći krompir
- Rukola
- Zelena salata
- 1/4 šolje kukuruz šećerca
- Nekoliko čeri paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- Kockica putera
- Kocka feta sira
- Malo svežeg peršuna
- Začini: Morska so, biber, origano, bosiljak, chili papričica
2 pune kašike tahinija
Kašikica meda
Sok od 1/2 limuna
3-4 kašike vode (Vodu stavljate dok ne dobijete željenu gustinu preliva)
Meso iseći na kockice posoliti, pobiberiti, začiniti sa origanom i bosiljkom i politi maslinovim uljem. Ostaviti ga da odstoji dok se secka krompir.
Krompir iseći na kockice, te ga staviti da se bari u blago posoljenoj vodi. U tiganj sipati kašiku ulja i staviti meso da se peče.
5 minuta pred kraj barenja krompira, dodati kukuruz.
Kada se meso ispeče, obareni krompir i kukuruz dodati u tiganj, zajedno sa seckanim peršunom, kockicom putera i po želji ljutom tucanom papričicom. Temperaturu ringle staviti na najslabiju.
Sastojke za preliv sjediniti, a u tanjir servirati salate, čeri paradajz, meso sa krompirom i kukuruzom, feta sir i sve to preliti sa tahini prelivom.
Prijatno! :)
Коментари
Постави коментар