Obrok salata sa svinjskim fileom i krompirićima







Preukusna obrok salata koju često pravim za ručak.  Lagana je, ali bogata! :D Brzo se sprema i odlična je varijanta kao obrok za poneti. Umesto svinjetine možete naravno da koristite koje god drugo meso! :)

Potrebni sastojci:
  • Svinjski file  (100-200g)
  • Veći krompir
  • Rukola
  • Zelena salata
  • 1/4 šolje kukuruz šećerca
  • Nekoliko čeri paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Kockica putera
  • Kocka feta sira
  • Malo svežeg peršuna
  • Začini: Morska so, biber, origano, bosiljak, chili papričica
Za preliv:
2 pune kašike tahinija
Kašikica meda
Sok od 1/2 limuna
3-4 kašike vode (Vodu stavljate dok ne dobijete željenu gustinu preliva)

 Meso iseći na kockice posoliti, pobiberiti, začiniti sa origanom i bosiljkom i politi maslinovim uljem. Ostaviti ga da odstoji dok se secka krompir.
Krompir  iseći na kockice, te ga staviti da se bari u blago posoljenoj vodi. U tiganj sipati kašiku ulja i staviti meso da se peče.
5 minuta pred kraj barenja krompira, dodati kukuruz.

Kada se meso ispeče, obareni krompir i kukuruz dodati u tiganj, zajedno sa seckanim peršunom, kockicom putera i po želji ljutom tucanom papričicom. Temperaturu ringle staviti na najslabiju.

Sastojke za preliv sjediniti, a u tanjir servirati salate, čeri paradajz, meso sa krompirom i kukuruzom, feta sir i sve to preliti sa tahini prelivom.



Prijatno! :)

Коментари

Популарни постови