Slana karamela bombone (Salted caramels)
Da li volite karamel bombone? Ja sam ih kao mala obožavala i uvek smo u kući imali veliku teglu punu karamela! :D
A ukoliko je vaš odgovor "Da", obožavaćete i ovu zdraviju verziju! ;) A još su i prelivene crnom čokoladom.. Može li bolje. :) :)
Moram biti iskrena, ukus nije baš kao klasična karamela, ali je itekako ukusno i slatko.. A pritom je od prirodnih sastojaka! :) Brzo se prave, još brže pojedu! Minimalno sastojaka.. Idemo na recept!
Potrebni sastojci:
A ukoliko je vaš odgovor "Da", obožavaćete i ovu zdraviju verziju! ;) A još su i prelivene crnom čokoladom.. Može li bolje. :) :)
Moram biti iskrena, ukus nije baš kao klasična karamela, ali je itekako ukusno i slatko.. A pritom je od prirodnih sastojaka! :) Brzo se prave, još brže pojedu! Minimalno sastojaka.. Idemo na recept!
Potrebni sastojci:
- Šolja (240ml) urmi
- 2 pune kašike tahinija/susamove paste ( Da bi dobili ukus slana karamela kao zamenu možete da koristite i puter od indisjkog oraha ili badema)
- Puna kašika meda
- Kašikica vanila arome
- 1/3 kašikice morske soli
- 1/2 kašikice cimeta
Sve sastojke ubacite u blender i izblendajte sve dok se ne dobije jednolična i lepljiva smesa. Dobijenu "karamelu" prebacite u činiju i odložite u zamrzivač na 10-15 minuta kako bi se smesa učvrstila.
Od smese napravite prvo loptice, te ih onda malo "spljoštite" kako bi dobili oblik bombonice.
Možete ih i ostaviti u obliku kuglice, ukoliko želite! :)
Možete da ih potopite u istopljenu čokoladu sa kokosovoim uljem, pospete kokos mrvicama, kakaom.. Ali verujte mi na reč, najlepše su sa čokoladom! ;)
Čuvati u zamrzivaču..
Veoma je bitno da koristite sočne i mesnate urme, kako bi se lepo izblendale! :)
Коментари
Постави коментар