Začinjena piletina sa povrćem i belom rižom
Potrebni sastojci: (1 porcija)
- 40g riže (Oko 4 pune kašike)
- 1/4 šolje kukuruz šećerca
- Manja tikvica
- Šargarepa
- Paradajz (Ili par komada čeri paradajza)
- Šaka rukole
- 3-4 lista zelene salate
- 1/4 šolje pečenih lebleblija
- Nekoliko kolutova ljute papričice
- 150-200g pileći file
- Kašika maslinovog ulja
- + prepečene semenke bundeve, suncokreta i susam za posipanje
Marinada za piletinu:
- Kašika maslinovog ulja
- 1/3 kašikice meda
- Sok od 1/3 limuna
- 1/3 kašikice crvene paprike
- 1/4 kašikice chili papričice
- 1/3 kašikice origana
- 1/4 kašikice vlašca (ili beli luk u prahu)
- 1/4 kašikice morske soli
- 1/4 kašikice bibera
Meso staviti u marinadu i ostaviti ga da odstoji u frižideru dok se povrće griluje.
Staviti rižu da se bari u blago posoljenoj vodi.
Tikvicu i šargarepu iseći, posoliti i staviti da se griluje na teflon. Politi sa maslinovim uljem.
Kada se povrće dovoljno izgriluje, staviti piletinu u isti teflon i peči po 7-8 minuta sa obe strane. Kada se piletina ispeče, vratiti grilovano povrće u teflon zajedno sa lebleblijama kako bi se ukusi sjedinili.
5 minuta pred kraj barenja riže, dodati kukuruz šećerac.
Na tanjir prvo staviti zelenu salatu i rukolu, te onda dodati rižu sa kukuruzom, meso sa povrćem i lebleblijama, semenke, ljutu papričicu.
Grčki jogurt se savršeno uklopio uz ovu kombinaciju, kao i još malo vlašca odozgo! :)
Коментари
Постави коментар