Začinjena piletina sa povrćem i belom rižom





Potrebni sastojci: (1 porcija)

  • 40g riže (Oko 4 pune kašike)
  • 1/4 šolje kukuruz šećerca
  • Manja tikvica
  • Šargarepa
  • Paradajz (Ili par komada čeri paradajza)
  • Šaka rukole
  • 3-4 lista zelene salate
  • 1/4 šolje pečenih lebleblija
  • Nekoliko kolutova ljute papričice 
  • 150-200g pileći file
  • Kašika maslinovog ulja
  • + prepečene semenke bundeve, suncokreta i susam za posipanje
Marinada za piletinu:
  • Kašika maslinovog ulja
  • 1/3 kašikice meda
  • Sok od 1/3 limuna
  • 1/3 kašikice crvene paprike
  • 1/4 kašikice chili papričice
  • 1/3 kašikice origana
  • 1/4 kašikice vlašca (ili beli luk u prahu)
  • 1/4 kašikice morske soli
  • 1/4 kašikice bibera
Meso staviti u marinadu i ostaviti ga da odstoji u frižideru dok se povrće griluje.
Staviti rižu da se bari u blago posoljenoj vodi.
Tikvicu i šargarepu iseći, posoliti i staviti da se griluje na teflon. Politi sa maslinovim uljem.
Kada se povrće dovoljno izgriluje, staviti piletinu u isti teflon i peči po 7-8 minuta sa obe strane. Kada se piletina ispeče, vratiti grilovano povrće u teflon zajedno sa lebleblijama kako bi se ukusi sjedinili.

5 minuta pred kraj barenja riže, dodati kukuruz šećerac.

Na tanjir prvo staviti zelenu salatu i rukolu, te onda dodati rižu sa kukuruzom, meso sa povrćem i lebleblijama, semenke, ljutu papričicu.
Grčki jogurt se savršeno uklopio uz ovu kombinaciju, kao i još malo vlašca odozgo! :)




Коментари

Популарни постови