"ANA HEALTHY" ovsena kaša
Ovsena kaša je moj omiljeni doručak. Sama pomisao na jutro je upravo ona.. I kafa, naravno! :D
Od more recepata za istu, podeliću sa vama moju apsolutno omiljenu varijantu, koju najčešće spremam. Ne mogu da verujem da je nema na profilu i blogu! :) :) :)
Ono što je meni bitno kod ovsene kaše, jeste da bude kremasta i bogata topinzima koji uključuju sveže voće, krckave semenke i orašaste plodove. Često mi neko kaže: "Ja ne volim ovsenu kašu, ne može da me zasiti i brzo ogladnim posle nje".. Moj odgovor na to će uvek biti: " Ne znaš da je spremiš na pravi način" :D Ali razumem i ne krivim nikog :P Jer sam i ja na početku svog "Healthy" putovanja ovsene pahuljice samo prelivala proključalom vodom ili mlekom, dodala malo cimeta i nekoliko voćkica. Katastrofa. :)))
Kašu obogatite svežim ili sušenim voćem, semenkama, orašastim plodovima, puterima od istih, začinima... Toliko je puno varijanti. :)
Voće uvek možete menjati, kao i semenke i orašaste.
Bananu najčešće volim da skuvam zajedno sa kašom, jer se karamelizuje i dodatno je zasladi pa kaša bude dosta kremastija i bogatija.
Potrebni sastojci:
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- Kašika mlevenog lana
- Kašikica mlevenog rogača
- Kašikica cimeta
- Prstohvat morske soli
- Kašikica vanila arome
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje vode
- Banana
- Semenke bundeve (Kašika)
- Nekoliko lomljenih oraha
- Kašikica kikiriki putera (Puna! :D )
- Kašikica meda
- 2-3 kašike nara
- Kivi
- Prstohvat cimeta
U šerpicu sipati ovsene pahuljice, mleveni lan, rogač, cimet i morsku so. Bananu iseckati na sitne kockice i dodati u šerpicu. Preliti sa vodom, mlekom i dodati vanila aromu.
Kuvati na srednjoj temperaturi sve dok se kaša dovoljno ne zgusne, povremeno mešajući.
Kašu presuti u činijicu, te je obogatiti sa topinzima! :)
Ukoliko probate, javite utiske i pošaljite fotografiju.
Prijatno! :)
Fotografije: https://www.visnjamilic.com/
Коментари
Постави коментар